Салман Рушди изгуби зрението на едното си око и способността да движи едната си ръка

Салман Рушди изгуби зрението на едното си око и способността да движи едната си ръка

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Писателят Салман Рушди изгуби зрението на едното си око и способността да движи едната си ръка след нападението на сцената на литературно събитие в Западен Ню Йорк през август, съобщи литературният му агент, цитиран от "Ройтерс".

Литературният агент Андрю Уайли, който представлява литературни гиганти като Сол Белоу и Роберто Болано, описа степента на причинените на Рушди наранявания при бруталната атака в интервю за испанския вестник "Паис".

Уайли определи раните на Рушди като тежки и отбеляза, че писателят губи зрението на едното си око. "Той има три сериозни рани във врата. Едната му ръка е обездвижена, защото нервите ѝ са прекъснати. И той има още близо 15 рани в гърдите и торса", добави представителят на Рушди.

Литературният агент отказа да отговори дали 75-годишнията автор на "Сатанински строфи" все още се намира в болницата повече от два месеца след нападението, извършено от 24-годишния Хади Матар, жител на Ню Джърси.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • "литературните гиганти"

  24 Окт 2022 5:30ч.

  Гиганти, гиганти, колко да са гиганти - колкото Шекспир, Юго, Толстой? Или колкото "гигантите", на които в момента се раздават Нобелови награди за литература?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи