Заставам зад решението си, каза здравният министър за освобождаването на шефа на "Пирогов"

Заставам зад решението си, каза здравният министър за освобождаването на шефа на "Пирогов"

Всичко, което съм предприел, е спрямо установените закони в страната, спрямо задълженията ми като министър и заставам зад моето решение. Това каза здравният министър Христо Хинков на брифинг в Министерския съвет относно освобождаването от длъжност на директора на болница „Пирогов“.

Хинков заяви, че е докладвал на премиера Николай Денков „за нарушенията в „Пирогов“. Но решението за освобождаването на директора на болницата си е мое, заповедта е подписана на 27 ноември от мен, но не е влязла в сила, защото към този момент не е била връчена, добави той.

Като министър на здравеопазването, аз съм натоварен със задължението да нося отговорност за всички дружества в патримониума на моето ведомство, изтъкна той. Той отбеляза, че когато получи доклад, в който са установени нарушения, като министър е длъжен да предприе необходимите действия, защото в противен случай може да бъда обвинен в безстопанственост.

Той посочи, че одитният доклад е предоставен и на прокуратурата, АДФИ, Сметната палата и на ДАНС, които по думите му от своя страна са предприели по-нататъшни действия.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • А хинков, оставка, кига?

  06 Дек 2023 13:10ч.

  Явно скоро, много скоро! Па дано "сглобката" вземе, че ае "разглоби"! Че бактън вече от идиотизмите им! Анадънму?👹

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  06 Дек 2023 13:41ч.

  Хинков, по-внимателно се изказвай. Над тебе са Денков, Киро, Лена, после следва американския посланик, а над него веригата е дълга. Утре да не вземеш да обясниш как си се объркал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи