Боян Чуков през 2015-а: САЩ подготвят България за въоръжен сблъсък в Украйна. Целта на Вашингтон е да откъсне Европа от Русия и по-скъпият им газ да превземе пазара

Боян Чуков през 2015-а: САЩ подготвят България за въоръжен сблъсък в Украйна. Целта на Вашингтон е да откъсне Европа от Русия и по-скъпият им газ да превземе пазара

Следвайте "Гласове" в Телеграм

През 2015-а година в интервю за "Акцент" на ТВ7 с водещ Валерия Касиян Боян Чуков с изумителна точност прогнозира, че между Русия и Украйна ще избухне гореща война, в която България ще бъде пряко замесена от САЩ. От 2015 г. според Чуков вътрешнополитическите процеси в България ясно говорят, че гостите, които идват у нас от Вашингтон, махат всички неудобни, които биха могли да имат някакво мнение, с което да защитават нашия национален суверенитет и на тяхно място поставят некомпетентни и удобни хора. Още тогава повечето от министрите във втория кабинет на Бойко Борисов са на директно подчинение на Вашингтон, казва анализаторът. 

Според Чуков именно геополитически са и рокадите в тогавашния кабинет. Оставката на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и поставянето на Румяна Бъчварова, натискът с постовете си да се разделят гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев са инспирирани зад Океана и са част от подготовката на всички страни от "Прибалтика до България" за война в Украйна. 

Чуков прогнозира и овладяване на медиите, за да не пречат на голямата американска цел в Европа: "България ще върви към увеличаване на цензурата в медиите. Те ще започнат да бъдат ограничавани и ние ще тръгнем по пътя, разбира се няма да е като в Украйна – тази крайност, но в България ще има проблеми."

Според Чуков голямата геостратегическа цел на САЩ е ясна още тогава - през 2015-а година - да откъснат Русия от Европа и общите газопроводи и нефтопроводи: "В момента се строят терминали за газ в Прибалтийските републики и в Полша. При това положение американският газ ще идва при тях и тези тръби, които са в Централна и Източна Европа, ще започнат да се пълнят с по-скъпия американски газ. Това също е част от глобалния план на американците да се наместят на европейския пазар и да продават тяхната газ, макар и по-скъпо."

Боян Чуков:  Предстои въоръжен сблъсък в Украйна. Страните от Прибалтика до Турция трябва да бъдат подготвени като страни, граничещи с въоръжен конфликт, който ще бъде в Украйна. За тази цел са всички тези истории с първоначално, уж учебен център във Варна, след което се оказва, че е координационен център на сили за бързо реагиране, сега виждате, че танкове вървят в България. Просто се подготвя въоръжен конфликт в Украйна, в който България ще бъде пряко замесена. Затова са необходими законодателни промени, за да бъде всичко „легитимно“ и с това пристигане на шефа на ФБР, с тези кадрови промени, сега знаете, че един от големите въпроси е защо си подаде оставката вътрешният министър Веселин Вучков. Всичко това показва следното нещо: В България имаме една официална власт, за която ние коментираме и говорим, но се създава и втори властови център, който започва да дублира официалната власт.

- Кой го създава? Къде е основата на този център?

- Създават го гостите, които идват в България, които махат всички неудобни, които биха могли да имат някакво мнение, с което да защитават нашия национален суверенитет. В България вече, например, министър-председателят Бойко Борисов, неговият министър на външните работи Даниел Митов, неговият министър на вътрешните работи Веселин Вучков, неговият министър на отбраната Николай Ненчев, неговият министър на енергетиката Теменужка Петкова – те не са на пряко подчинение на нашия премиер, те са на директно подчинение на Вашингтон. Това трябва да се разбере. Затова често виждаме, че няма координация в правителство, това често и по-често ще се повтаря.

- Това са сериозни критики от ваша страна. Няма ли начин да се противопоставим на този втори властови център или нашите управляващи не искат...

- Вижте, България има една крилата фраза: „Винаги с Германия никога против Русия“, сега тя е променена на „Никога с Германия, винаги против Русия“. България се подготвя именно към тази формула. Представете си, че единият от властовите центрове, който се оформя, е около президента Плевнелиев, който на практика се командва дистанционно от чужбина. Това е вторият център, който започва да управлява държавата.

- Но защо допускат това нашите управляващи?

-  Това е въпрос към тях. За да бъда още по- конкретен, ще ви дам един исторически пример. Представете си президента ни в ролята на Пилат Понтийски, а Бойко Борисов в ролята на цар Агрипа I. Царят си живее в палат извън столицата, където спокойно отговаря за някои неща, но за сериозни проблеми отговаря наместникът на Рим Пилат Понтийски, в случая президента Плевнелиев. Сега вече в чисто национален план започва един друг конфликт – кой ще стане президент на България следващата година. И тук се сблъскват интересите на министър-председателят Борисов и на сегашния президент Плевнелиев. Тези два центъра започват да готвят президентските избори и затова е много важна ролята на министъра на вътрешните работи Вучков.

- В такъв смисъл как оценявате оставката на Веселин Вучков и новата номинация на Румяна Бъчварова?

- На практика с промяната министър на вътрешните работи става премиерът Борисов, защото нали разбирате, че в един такъв сектор, един човек, колкото и да е интелигентен му трябват поне десет години за да разбере за какво става дума. Колкото и да е интелигентна госпожа Бъчварова, тя не може да влезе в час следващите шест години, ако постоянно е министър на МВР. Това означава, че тя се явява един интерфейс. Абсолютно същата позиция има другият силов вицепремиер – г-жа Кунева. Вие виждате, че и г-жа Кунева, и г-жа Бъчварова нямат никаква експертна подготовка да отговарят за тези сектори. Т.е. са хора, на които трябва да търсим къде е remote control-а (дистанционното управление), с който се управляват.

- Това че премиерът ще бъде и вътрешен министър добре ли е или не е добре?

- Моето мнение е, че това е по-добрият вариант, отколкото тази функция на МВР министър да се иззема от Пилат Понтийски, както ви казах преди малко.

- А цялата ситуация с оставката на Вучков, на фона на други две оставки, които се очакваха – на  Светлозар Лазаров (гл. секретар на МВР) и Владимир Писанчев (председател на ДАНС) и последвалите събития, как я анализирате?

- Разберете, разчистват се в момента абсолютно всички, които могат да се противопоставят на замисъла на САЩ след известно време, когато избухне въоръженият конфликт в Украйна. Чистят терена от хора, които могат да имат самостоятелно мнение и хора, които биха играли за националните интереси на България.

- Т.е. смятате, че дори Светлозар Лазаров (гл. секретар на МВР), Владимир Писанчев (председател на ДАНС) биха се противопоставили на американските интереси?

- Вижте, един истински професионалист винаги си дава сметка какво точно извършва, а когато сложиш човек, който не е професионалист, той за да направи някакъв ход в администрацията, чака някой да му обясни за какво става дума. И когато има до него човек, който постоянно да му обяснява за какво става дума,  на практика, както ви казах, имаме един интерфейс, нищо повече. А какъв е смисълът от цялата тази работа? Тези страни от Прибалтика до Турция всичко това ще започне да кипи след известно време. Идеята е Русия да се откъсне от Европа с газопроводи, с нефтопроводи... В момента се строят терминали за газ в Прибалтийските републики и в Полша. При това положение американският газ ще идва при тях и тези тръби, които са в Централна и Източна Европа, ще започнат да се пълнят с по-скъпия американски газ. Това също е част от глобалния план на американците да се наместят на европейския пазар и да продават тяхната газ, макар и по-съкпо. 

- Фактът, че в момента и МВР и ДАНС остават без ръководители, не е ли доста рискован в тази ситуация?

- Естествено, че е рисковано, но все пак при такива големи и мощни системи винаги има временно изпълняващ длъжността. Ако кадровата политика е правилна, липсата на един или друг човек, дори в ръководството, не би било някаква драма. Естествено драма е когато се разбере кой ще бъде поставен като ръководител, тъй като така се разбира как ще функционира дадената структура. Даже нещо повече мога да си позволя да ви кажа – България ще върви към увеличаване на цензурата в медиите. Те ще започнат да бъдат ограничавани и ние ще тръгнем по пътя, разбира се няма да е като в Украйна – тази крайност, но в България ще има проблеми. Ако забелязахте министърът на  външните работи, той се изтърва, понеже е млад и неопитен, преди десетина-петнайсет дни той каза: „Всеки, който ни критикува за нашата външна политика извършва национално предателство“. Виждате как започват да се криминализират всички мнения, които противоречат на външния министър, който, на практика, е поставен от Вашингтон и изпълнява на 100% това, което му кажат от там.

- Специално по отношение на външния министър Даниел Митов от опозицията твърдят, че той откровено лъже в последните си изказвания.

- Според мен, той не само лъже, той е изключително неопитен и човек, който е в общи линии кух резонатор- каквото му кажат, отива и го повтаря. Нищо повече.

- Бяхте категоричен, на два пъти подчертахте, че предстои въоръжен конфликт между Русия и Украйна...

- Разбира се...

- ...в този смисъл, как ще коментирате новината от късно снощи, че наши военни отиват на учение в Украйна. Това учение ще е юни-юли, но най-вероятно ще съвпадне с евентуален въоръжен конфликт.

- Естествено, естествено. Опитват се да завият нещата в розов целофан, за да може общественото мнение да ги преглътне по-бавно и по-леко. Вижте какво се получи след Минск. Германия и Франция се усетиха и започнаха да играят своя собствена игра, колкото и парадоксално да звучи. В момента САЩ се опитват да вкарат всички тези страни, които изброихме от Прибалтика до България, да бъдат вкарани със свои въоръжени сили в Украйна, но под етикета „НАТО“.

 

 

 

 

Коментари

 • Далновидните хора

  24 Окт 2023 18:36ч.

  отдавна щяха да спрат износа. Но малко страни могат да си го позволят, по едни или други причини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  24 Окт 2023 19:22ч.

  Всъщност американците пак продават руски втечнен газ. САЩ имат един терминал за втечнен газ-в Тексас, който е основно за вътрешно ползване. Течния газ го купуват от терминала "Сахалин-2", на о-в Сахалин, Русия. До скоро този терминал се стопанисваше от БП и Шел, но Русия си го откупи и сега е руска държавна собственост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • благодарен

  24 Окт 2023 20:29ч.

  Благодаря на Гласове, че още веднъж мога да гледам Валерия Касиян. Надявам се, че работи нещо интересно, но определено ми липсва. Уви доста хора предупреждаваха, но празните глави, в които кънти само звукът от машината за броене на пари, не просто не направиха нищо, а влошиха нещата максимално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  24 Окт 2023 20:35ч.

  Да се махат гадните американци от земята ни , че навсякъде по света където са стъпили има само разрушения и войни !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ем си чук, емси хамър, ем си ...

  24 Окт 2023 21:27ч.

  Белгиджи много, ербапджи мало

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • полк.Галицин

  25 Окт 2023 0:46ч.

  Доста критики се чуваха преди месеци, срещу такива като мен, които предвещаваха тежка съдба на това арогантно и безмозъчно, "пръкнало" се след 1989 година, "изтървано" евроатлантическо поколение. Хора за които думи като чест, достойнство и патриотизъм не означаваха почти ...нищо ! Но сега любимците ви от сглобката, во главе с Тагаренко, ще ви натирят в "кучи задник", а именно там където ви е мястото ! Защото и в български нецензурирани медии, вече се появиха снимки на първите изратени повиквателни от Военните окръжия в Сливен, Ямбол и други по-малки населени места ! Приятен ви път, писдосьiй : Слава Украину https://tinyurl.com/4j69syh7 Заключение: Това се отнася и за вас "гавазите-цензури" от сайта, за които съм сигурен че влизате в ПЪРВАТА МОБИЛИЗАЦИОННА ВЪЛНА /защото предполагам че сте на възраст до 35 години/ Сега може спокойно да изтриете коментара ми, пък аз ще съм доволен че подобни писдосьi като вас, сами ще се затрият от . . .майката земя !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чууков,

  25 Окт 2023 12:10ч.

  голям коментатор си, ама то с коментари не се върши работа! Трябват компетентни и честни патриоти - да отстояват интересите не само на B.G, но и в света. Обаче вече помията от Запада ни е заляла и няма спасение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  25 Окт 2023 14:43ч.

  Наистина Чуков е образован, интелигентен човек и добър анализатор, който реално вижда нещата напред, просто защото живее с отворени очи и мисли с освободен от догми и идеология мозък. Браво. Не е дадено всеки му, за съжаление... Дано все пак, плебсът да се пробуди на време, да отвори широко очи и да вземе да измете сегашния управляващ боклук, съставен от национални предатели, краварски подлоги и безочливи крадци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  25 Окт 2023 16:40ч.

  Плебсът ще се пробуди, ако дойде руската армия след новото разпределение на света. После се извършват за 1-2 години необходимите чистки по образец 09.09.1944г. и страната се измъква от блатото. В противен случай отново 500 години робство, е не турско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чук и Гек

  26 Окт 2023 0:08ч.

  никого вече не впечатляват ни с очила, ни с поза. Просто се навъдиха много разбирачи. А истината е една.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  28 Окт 2023 19:31ч.

  Луксозното критическо мислене е налице при Боян Чуков. Затова той е не само анализатор, а може да прави верни прогнози. Браво и на Чуков, и на 'Гласове' за публикацията. Има надежда за нас, докато можем да мислим вярно и да сме смели въз основа на вярното критическо мислене!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи