Агджа: Лично Йоан Павел II искаше да обвиня българите за атентата, за да подкопае омразния СССР. Роналд Рейгън благослови операцията

Агджа: Лично Йоан Павел II искаше да обвиня българите за атентата, за да подкопае омразния СССР. Роналд Рейгън благослови операцията

Папа Йоан Павел II беше ранен от Агджа на 13 май 1981 г. СНИМКИ: Уикипедия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Папа Йоан Павел II вярваше дълбоко в Третата тайна на Фатима и вярваше в мисията, отредена му от Бог, или с други думи - конвертирането на Русия. След атентата Войтила лично искаше аз да обвиня българските тайни служби, и следователно КГБ. Наградата за моето сътрудничество, което ми предложиха и за което аз претендирах, беше освобождаването ми до две години. Можех обаче да бъда освободен единствено, ако президентът Сандро Пертини ме помилваше и точно по тази причина Емануела Орланди и Мирела Грегори бяха отвлечени (момичетата, които изчезват безследно през 1983 г. – бел.а.)

Това пише турчинът Мехмет Али Агджа, aтентаторът на папа Йоан Павел II, в писмо до Пиетро Орланди, брат на 15-годишната по онова време Емануела, дъщеря на ватикански служител. „Пертини обаче не беше човек, с когото да правиш каквото искаш, затова отвличанията на Орланди и Грегори бяха решени от правителството на Ватикана и изпълнени от хора на ватиканските тайни служби, близки до папата. Публичните преговори бяха една добре оркестрирана инсценировка от високопоставени прелати, опериращи във вътрешността на ватиканските служби”.

Агджа изтъква, че чак след задържането и осъждането му на доживотен затвор за атентата лично папа Йоан Павел II го бил притиснал на среща в затвора да набеди за атентата българските тайни служби и съответно съветското КГБ. Ами според терориста папата дълбоко вярвал в т.нар. "Трета тайна на Фатима" или предсказанието на явилата се на три португалски пастирчета Божия Майка, че Свят водач в бяло на праведните католици ще бъде премахнат от недолюбващи го врагове. И за Агджа папа Войтила бил раздиран от неутолимото желание да бъде направена съответната постановка с една единствена цел – подкопаването на устоите на мразения от него Съветски съюз. После, както Агджа набляга в публикуваното от в. „Кориере дела сера“ писмо до Пиетро Орланди, с изфабрикуването на „българската следа“ на маса се били заели печени агенти на ватиканската специална служба, на италианското вътрешно разузнаване SISDE и на ЦРУ. Операцията била благословена лично от американския президент по онова време Роналд Рейгън – най-големия съюзник на Йоан Павел II.  

Турчинът посочва още, че папата му бил обещал като компенсацията за намесването в атентата на българите излизане от затвора само след две години. Да, ама италианския президент от онова време Сандро Пертини не бил склонен да го помилва и затова хора на Ватикана били отвлекли Емануела Орланди. Зад дебелите стени на Светия престол смятали, че чрез избухналия скандал ще накарат властите в Италия да освободят атентатора на папата и той да изпълни даденото обещание.

Братът на Емануела –Пиетро Орланди, потвърждава пред в.”Кориере дела сера”, че наистина е получил въпросното писмо от Агджа, за което съобщават италианските медии. Те обаче се питат до колко може да се вярва на поредната нова версия на турчина. Писмото му идва в момент, когато аферата около безследното изчезване на Емануела Орланди е отново актуална заради документалната серия за случая, излязла неотдавна по платформата “Нетфликс”.

„Емануела Орланди беше изцяло ватикански случай и тя беше поета още от началото от няколко монахини, разбра значението на ролята си и я прие спокойно. За нея знам най-вече от един испански свещеник, който ме посети в Италия и тук, в Истанбул. Това е един религиозен човек, воден единствено от автентична вяра, който познава мистериите на света и който не лъже”, пише още Агджа до Пиетро Орланди.

Според „Кориере дела сера” 64-годишният атентатор на папата днес живее в Истанбул заедно с италианската си съпруга Елена Роси, на 55 г., която е от град Равена и има две висши образования. Агджа се оженил за нея през 2015 г. Днес той е свободен човек и няма присъди за изтърпяване.

Пиетро Орланди казва пред „Кориере дела сера”, че смята писмото на Агджа за достоверно само в една част от съдържанието му и че „си заслужава по-нататъшна проверка”. Братът на Емануела още през 2010 г. се срещна тайно с Агджа в Истанбул.

В писмото си турчинът се връща към историята на атентата на 13 май 1981 г. на площад”Свети Петър”. „Атентатът нямаше поръчител. Никой не е искал от мен да убия папата и никой не ми е плащал да го направя. На площад „Свети Петър” бях сам и изстрелях два куршума. Моята мотивация за това от онова време е ясно изложена в писмо, която написах през 1979 г. по случай визитата на папа Войтила в Турция”, пише турчинът.

Става въпрос за писмо, което Агджа праща на 27 ноември 1979 г., или 2 години преди атентата, на турския вестник „Милиет”. В него той заплашва, че ще нанесе удар по Йоан Павел II, ако „главата на кръстоносците направи визита в Турция”. С други думи, Агджа твърди, че „българската следа в атентата е пълна измислица... изцяло изработена от ватиканските тайни служби и от СИСДЕ (италианското разузнаване – бел.а.), с благословията на ЦРУ на Роналд Рейгън, най-големият съюзник на папа Войтила”.


Източници: "24 часа", "Труд"

 

 

 

Коментари

 • Ина

  15 Дек 2022 8:07ч.

  когато посети България папата каза, че никога не е вярвал в българската следа, но той беше вече много болен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янус

  15 Дек 2022 8:13ч.

  И ти вярваш в искреността му тогава на този мръсник Войтила, ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Янус 15 Дек 2022 10:13ч.

  15 Дек 2022 8:48ч.

  може да се вярва в думите на Йоан Павел II , също толкова, колкото в сълзите на Франциск от онзи ден, проронени за украинците. разрушаването на православието в Украйна в момента се ръководи от Ватикана. да напомня за непросветените, че нео-нацистките полкове на "Азов" са също творение на Ватикана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бъдем екзактни

  15 Дек 2022 10:41ч.

  Войтила каза в София нещо доста йезуитско - че не вярва в "съпричастността на българския народ" към атентата. Един вид - знам, че народът ви няма нищо общо. За държавата обаче нищо не е казвал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  15 Дек 2022 8:11ч.

  Не е заради СССР... Ватикана ЗНАЕ, що е то българин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ватикана?

  16 Дек 2022 6:21ч.

  Дали някой изобщо може да изброи имотите им и банковите им сметки! Знаели, .... знаят да лъжат и баламосват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  15 Дек 2022 8:22ч.

  в книгата си за атентата срещу папата Румяна Угърчинска пита един от заинтересованите защо точно България е обвинена щом е "организиран от КГБ", причината е съвсем тривиална - победата над кръстоносците и пленяването на Балдуин Фландърски от българския цар Калоян, ето я връзката с католическата църква, а папата се надявал да прекръсти Русия в католицизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  15 Дек 2022 8:27ч.

  Жалко че съсипаха живота на Сергей Антонов и на майка му. По онова време никой от хората, които са го познавали лично, не е вярвал, че е възможно да извърши такава простотия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалността

  15 Дек 2022 8:32ч.

  Иначе се смеем на конспирациите и конспираторите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • западна европа е ЛЮЛКАТА на...

  15 Дек 2022 8:32ч.

  ФАШИЗМА в света!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  15 Дек 2022 8:40ч.

  Ето един човек, който заслужава на негово име да кръстят барем една улица - Сергей Антонов! Човекът понесе цялата помия, който се изля върху него и защити честта на Родината си. Скромен, даже невзрачен на вид, но твърд като скала. Не си спомням кой разказваше, че всяка нощ, Сергей Антонов се е обличал официално, и слушал химна на България прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любопитно къде спи нашата църква?

  15 Дек 2022 15:19ч.

  Ше има ли реакция на Светия ни Синод?! Сергей Антонов е истински мъченик за православната вяра! Защо точно България? Това си е историческа мъст отвсякъде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кука

  16 Дек 2022 9:47ч.

  Подкрепям!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  16 Дек 2022 20:42ч.

  той винаги ходеше официално облечен. и да - слушаше прав химна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миролюб

  15 Дек 2022 9:28ч.

  Нали Чърчил беше определил пшиките като хиените на Европа и Войтила е под този знаменател. Ето онзи ден и Меркелица призна, че са измамили Русия в преговорите за Донбас. Как да преговаряш и вярваш на такива измети. Затова никакво доверие и само със сила (икономика и армия)можеш да ги принудиш да те уважават. Време е за отрезвяване за нашите политици и народи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клара Кулакова

  15 Дек 2022 9:52ч.

  Изобщо не се учудвам. Всички знаем, че Ватикана никога не се е занимавала с Божиите дела, а е простом една политическа структура. От векове...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да си дойдем на думата

  22 Дек 2022 19:07ч.

  католицизма няма нищо общо с християнството; то си е обикновено търгашество; плащат си за опрощаване на греховете и си продължават да си ги вършат; то това не е никакво християнство; подобно схващане имат и евреите-от тук идват корените на двойния стандарт и елитарността; хазари и венецианци са корена на всяко зло

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  15 Дек 2022 10:32ч.

  Кой знае защо си мисля, че тази история отначало докрай е планирана от британските тайни служби. Същото важи и за отровните им чадъри и новичока, На тях това им се удава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • англите са майстори

  15 Дек 2022 19:27ч.

  На шпионажа и международното интриганство. Целта? Английска империя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чумна епидемия

  22 Дек 2022 19:09ч.

  ватиката е хилядолетен отровител с традиции; който и друг да е замесен е с благословията на папата;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълт котарак

  15 Дек 2022 10:34ч.

  И комунизма е Западноевропейска уйдурма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Но Сталин го трансформира

  16 Дек 2022 6:24ч.

  А наследниците му пропиляха де що видят, некадърници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еврейска уйдурма

  22 Дек 2022 19:13ч.

  западните комунисти превзеха Русия и с предателство отвъртре заточнаха да си продават мръсните комунистически номера и на нас; после се правят на ни лук яли, ни лук мирисали; борели се били срещу комунизма; айде бе; ние и сега виждаме как го борят тоя комунизъм; като замесват Русия в неща, с които тя никога не е имала нищо общо; мръсни номера, които християнството е заклеймило; но те не са християни;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжичката няма да се намери

  15 Дек 2022 10:43ч.

  ... и горчивото чувство ще си остане завинаги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  15 Дек 2022 12:12ч.

  Естествено. Те така работят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ННН

  15 Дек 2022 10:55ч.

  Ако напишете в гугъл "Залата на Ватикана" ще узнаете що е то. И ако отново не изтрие дежурният трияч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  15 Дек 2022 17:18ч.

  видях я, зловещо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лукавия

  22 Дек 2022 19:16ч.

  змията е свързана с евреите и по-точно ционистите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • парадайз

  15 Дек 2022 11:28ч.

  Хайде сега, макар и със закъснение, издигнете паметник на този „свят“ папа до паметника на артиста.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайде сега албионските служби

  15 Дек 2022 12:38ч.

  Да си кажат и за "българския чадър" срещу Георги Марков. Само дето после ще трябва да се отнемат академични длъжности, че сума конюнктурен учЕн се одоценти и опрофесори, плюейки социалистическа България заради сценариста на "На всеки километър".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой?

  15 Дек 2022 14:00ч.

  Този път нямам причина да не вярвам на Агджа, въпреки че скрива един от участниците в заговора. Достатъчно е да видите, кой от последните трима папи не си е оставил камбаната в мемориала Камбаните. Ако искате доказателство за Третата тайна, то вижте датата, на която почина Роналд Рейгън и я сравнете с датата на една шампионска корона по шахмат. После вижте къде и от кого е спечелена тази шампионска корона. После вижте и кой е почетен гражданин на републиката, в която е спечелена тази корона. После отчетете факта, че Рейгън е 40-я президент на САЩ и след него до момента са се изредели точно 7 американски президенти, респективно очакваме осмия, който ще трябва да подписва нещо! Така че времената са билизо, дами и господа! Но най-важвото от тези закъснели признания на Агджа е, че България беше жертвана пред олтара на сатанистите, като 13-та жертва, докато двуличния двоен папа играеше фалшивата роля на жертва, за да сбъдне третото от знаменията оставени на 13 юли 1917г. А знаете ли, че двете юлиански сестри България и Русия имат средна "рождена" дата по григорианския календар на 2 март 1917г. която точно съвпда с датата на абдикацията на руския цар от трона, зает от т.нар. Държавна икона - коронавана и на трон, явена в същия ден в Коломнское. Така е, защото българската григорианка е родена със секцио на 1 април 1916, а руската такава със секцио на 1 февруари 1918. И цената на това раждане е 13 ата ритуална жертва положена на олтара на фалшивите римски папи 64 години по-късно . Въпросът е, кой идва след жертването на 13-я Апостол? Кой? И защо Западът ни разиграва тези циркове с коронна19 и зеления клоун 40 години по-късно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сава

  15 Дек 2022 18:24ч.

  Човече и много да знаеш, като се изказваш толкова иносказателно, единственото, което внушаваш у читателя е, че не си вземаш хапчетата редовно, та да ти се подреди мисълта в нещо смилаемо.... Нищо лично, но едва ли някой схваща на къде точно биеш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наум

  16 Дек 2022 8:20ч.

  Къде точно бия ли? Ами бия точно в центъра на мишената. Нали си виждал мишена, една такава плоскост, на която са очертани няколко вписани концентрични кръга, разделени с кръст, който се пресеча точно в центъра на мишената.Там се разполага десетката. Та точно за тази десетка иде реч. На арабски се изписва като 10, а на римски, като Х. А що се отнася до хапчетата, ти какви препоръчваш, по специално за подреждане на мисълта?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не вярвайте нито дума от този патологичен лъжец Агджа!

  15 Дек 2022 14:02ч.

  А още по-малко на Войтила , или на Франциск, който на млади години е сътрудничил на нацистите и им е предавал нелегалните, които са идвали да се укриват в неговата църва. Бил се бил "разкаял", ...дали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига

  15 Дек 2022 14:32ч.

  германия ни натопи-това е истината-немците подготвиха двойник на сергей антонов,сложиха зад атджа,когото следиха още от германия и след като го снимаха,двама немци,мъж и жена подхвърлиха снимката на мнимия антонов в болницата,докато отецът лежеше в операция...антонов има алиби-бил е на работа,а не площада-има куп свидетели...избийте си от главата кравари и руси-шефът на ц р у в рим по то време,ген.еймс е руски човек и работи за руснаците...сега излежава доживотна присъда...стига ви толкова...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  15 Дек 2022 15:54ч.

  В книгата си Еймс описва среща с български предател, когото вербува като Моторна лодка/Motor boat. Кой е уродът е неразгласено ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига

  15 Дек 2022 18:35ч.

  знае се знае се...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Трабанта и още нещо...

  15 Дек 2022 14:44ч.

  До вчера всички вярваха на лъжите на Агджа, който по поръчка замесваше ту България и дългата ръка на КГБ, ту Иран. И това ги изпълваше с дива инджевска радост. Сега тези нови факти, които реално магат да бъдат доказани, ще бъдат обявени за лъжа и ще бъдат опровергавани от замесините лица и подопечните им медии. А това ще бъде най-голямото доказателство за това, кои структури и държави са имали полза от този пъклен план. Това че Рейгън е покойник не освобождава неговите наследници от отговорност. Това че Йоан Павел II също е покойник, не освобождава Ватикана и неговите наследници от вината, да продължават да се облагодетелстват от една лъжа и да укрват истинското съдържание на Третата тайна. Това което се случи с България в онези времена, като ново предмостие за онова, което направи Хетлер в деня на лятното слънцестоене на 41-ва, сега го наблюдаваме в много по-извратен вид в Украйна, която хитро и лукаво беше съблазнена в лоното на звяра и хвърлена в братоубиствена война с православната си Майка. Картите са свалени. Лицето на звяра, в цялата му гнусна и лъстива прелест е пред очите на всички. И вече никой няма оправдание да казва, че е бил заблуден или нещо е било скрито, щото да не може да разпознае доброто от злото и тъмнината от светлината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига

  15 Дек 2022 15:00ч.

  прав си,абсолютно..в бг има хора,които знаят истината...а тя е,че болен психопат,задкойто никой не стои,а всички го наблюдаваха,в очакване на скандал и дивиденти,беше подпомогнат логистично от кардинал марчинкус,щефа на ват.банка,чрез подхвърлен пропуск в хотела,за достъп близо до отеца на площада,за да го гръмне-а немците плътно следяха агджа и му инсталираха двойник на антонов,за него самия-немците играеха своята ъигра и това агджа не го знае...кравите почнаха с пропаганда пост фактум..те и руснаците нямат нищо общо..излишно е да обяснявам какви бяха мотивите на кардинал марчинкус и немците...но и това знаем..агджа нищо не знае,но напоследък говори истини..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига

  15 Дек 2022 15:07ч.

  за да заличи следите марчинкус наред на големия разбойник енрико де педис по прякор ренатино да отвлече 15г емануела орланди,за да запуши устата на баща й ерколе орланди,който му даде специалния пропуск подхвърлен на турчина и после разбра какво е направил марчинкус-но детето беще в плен и бащата мълча до смртта си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  15 Дек 2022 14:55ч.

  Този поп в Южна Америка е отлъчил от църквата всички свещеници защитаващи бедните - по заръка на САЩ . Има го във филм на ВВС . И след това се е заел с комунизма .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кум алиса

  15 Дек 2022 15:06ч.

  Липсата на Германия и немските тайни структури сред замесените участници в заговора, които цитира Агджа, е смущаващо, от гледна точка на последната и най-нова версия на приказката за Черваната шапчица на ЕС-Урсула, в която сивия вълк е изял понито на шапцата, и за чиито отстрел вече е открит ловния сезон по специална процедура. И ето, че пъзелът продължава да се нарежда по неочакван за нас последователност, след като на сцената се появи и самият той - истинският сив вълк, отгледан някога в немските горички, за една особенна мисия, останала недовършена от един австрийски художник. И странно, сега този вълк не си спомня кой точно го е хранил и тренирал за вълчата му мисия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига

  15 Дек 2022 15:22ч.

  браво...коментар в 10-та...ще добавя само че шефа на сивите вълци в германия по това време муса сердар челеби е човек на бундеснахрихтен динст,сиреч разузнаването им и помага в следенето на агджа,който му докладва...а немският кардинал стиклер,човек на бундеснахрихтен във ватикана се спря на фигурата на сергей...в рим..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На България й е нужна ограда, казал австрийския канцлер

  15 Дек 2022 18:12ч.

  Разбира се, не можем да очакваме реакция на направените от Агджа разкрития, от нашите политици майкопродавци, защото това не е в тяхна полза. Днешните яростни русофоби имаха изгода България да бъде очернена по този начин, защото смятаха, че така могат да си разчистват сметките с Живков и дългата ръка на КГБ обвинавана за всичко случващо се по света и унас. Сега русофобските кули рухнаха и се оказва, че всичко е било гадна лъжа, в която със сигурност е участвала и немската агентура в София, която вече си има и партия. След подобни разкрития всяка нормалана държавна власт ще поиска публично обяснение от центъра на сатанизма - Ватикана, а няма да ходи да лиже папски задници на датата, на която е коронован 226-я папа, и която се използва за посрещане на българска делегация под прикритието, че Ватикана почита славянските братя. Пука й на Ватикана за славянските братя и православието. Както им пука и на тия небългари, които се отрекоха от православието и славянството, едните щото са евреи, а другите от глупост и в стремежа си да докажат, че дедо им е коренен тракиец, по-древен от славяните и прабългарите дошли от течението на Волга. Да ама дедо им тракиеца е нямал държава , за да се съизмери с онзи, който ни е поставил на картата на света, като шестия сард в стената на Вечния град, благодарение на което ни има и има още какво да излиза из под тази земя. А това го има записано в и Библията. И именно заради този запис, България беше ударена, за да удари падайки и Русия, и в момента пак се опитват да я обърнат срещу Русия, защото на Русия е посветено сърцето, срещу което се води кръстоносния поход описан в Третата тайна от Фатима.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига

  15 Дек 2022 18:39ч.

  така е...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нацизмът и Фашизмът -- военизирани идеологии на Римо-католицизма

  15 Дек 2022 20:44ч.

  Нека не забравяме, че Нацизмът и Фашизмът са военизирани идеологии на Римо-католицизма. Те са продължение на средновековната практика за репресиране на Еврейството. В този смисъл Полша е главната нацистка сила, проявила се след първата световна война — Полша, а не Германия! Германия е само Тъпоумието, което трябваше да размахва сатъра, с който щеше да се извърши клането на евреите. Първият концентрационен лагер за ликвидиране на евреите беше Аушвитц. Той не случайно се намира в Полша — не в Германия и не в Австрия, а в Полша, — която беше се превърнала в място, където се събираха най-унизените еврейски несретници през последните два-три века. Именно те трябваше да бъдат унищожени, за да не замърсяват с присъствието си една Римо-католическа цитадела, каквато е Полша. Но Полша нямаше да може да се справи с тази грандиозна задача и затова беше даден ход на овластяването на Хитлер и останалата нацистка сган в Германия (свикналата да изпълнява по военному всички гадни задачи, които й се спускат, безкритична розовобуза Германия). И Германия побърза да прилапа Полша, вдъхновена за действията си от от Великобритания, а тихомълком и от Ватикана. Чърчил обяви война на Германия, за да я „накаже“ след атаката на Вестерплате, но всъщност потриваше доволно ръце от развоя на събитията, защото искаше да помогне на приятелите си — богатите евреи — да изчистят еврейството в Европа от „долнокачествените евреи“ из гетата на Европа. Ватиканът пък искаше да довърши ликвидирането на еврейските вещичари, което беше започнал 450 години по-рано в Испания. Плановете на Чърчил и на Ватикана тогава не успяха, но в наше време отново бе пробуден демона на фашизма и нацизма. За да не успее фашизмът и този път, трябва отново да се появи една победоносна (червена) армия, която да побие червеното си знаме — този път не в Берлин, а в Лондон, Вашингтон и Ватикан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На крушата опашката

  16 Дек 2022 0:27ч.

  Така е донякъде... Казваш: "Ватиканът пък искаше да довърши ликвидирането на еврейските вещичари, което беше започнал 450 години по-рано в Испания." ///Наистина, през 13 век така наречените "евреи", т.е. юдаистите от католическа и протестантска Европа, преследвани и избивани от "добрите западняци" намират подслон в Полша. //// "Още през XIII в. в Полша се появяват първите еврейски общности, а през следващите векове се увеличават значително, като се приемат евреите, изгонени от цяла Европа. Крал Кажимеж III Велики е смятан за защитник на евреите в Полша. През 1334 г. Кажимеж Велики отнема немската юрисдикция върху еврейските общности и оттогава те са подчинени на Полша. Решението на Кажимеж Велики да защитава и пази евреите става повод Кралство Полша да се превърне в безопасен пристан за прокудените от цяла Европа евреи. От момента на възникването на Полското кралство, през създадената през 1569 г. Полско-Литовската държава (Държава на двата народа), чак до периода на военните неуспехи с въстанието на Хмелницки и Шведския потоп през XVII в., Полша е една от най-толерантните държави в Европа и става дом на една от най-големите и динамично развиващи се еврейски общности." (Вж. Уикипедия) Така наречените "евреи" се капсулират в кагали (юдо-общини), по същия начин, по който циганите в България се капсулират в циганските гета. Започват проблемите за полското население. С включването на Полша в Руската империя, по времето на Екатерина Велика, проблемите на поляците стават и проблеми на руснаците. Най-големият проблем създава Цар Освободител - Алексадър Втори, който преди да освободи България от турско робство, освобождава крепостните селяни в Руската империя и дава права на всички поданици, вкл. и на юдаистите в кагалите, което поражда омразата на юдейското духовенство срещу руския цар. Зер, юдаистите вече не са закрепостени в кагалите. Днес западняците - "добричките и невинните", - които прогониха юдаистите на изток в земите на Полша, сочат с пръст напатилите се поляци и руснаци за техните погроми, в резултат на "невинните" юдейски безчестия, а за "Светата инквизиция", средновековни мъчения и насилствено покръстване (неуспешно) на юдаистите, и за прогонването им - за етническата чистка, която организират и осъществяват, мълчат като наакани западни дупета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • потвърдено

  16 Дек 2022 8:07ч.

  Като споменавате концлагерите в Полша, направо уцилихте в десетката, защото именно на 15 декември 2022, когато в нашата преса излизат тези разкрития на Агджа за полския папа, в Полша се случва едно нехарактерно за обичайните за Полша земетресения, което първом ми се стори озодочоващо именно в този ден, преди да прочета за признанията на Агджа. И така, ако погледнете сайта на EMSC, ще видите, че петото по ред земетресение за денонощието, което е на 55 -та минута от втория час UTC, респективно от 55-та минута на първия час - местно време, и е с магнитуд 3.5, е ударило точно на 5 км от Освиенцим! Твърде много петици и в датата, и в локацията, известна повече с един от най-ужасните нацистки лагери на смъртта. Същият този Аушвиц! Не е ли странно подобно съвпадение, точно в този ден? Ако намерите друга връзка с тази дата , моля обадете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • именно

  22 Дек 2022 19:36ч.

  погледнете къде евреите са свили змийски гнезда и ще разберете защо някои държави се държат по определен нелогично самоубийствен начин днес; полша, холандия, германия.... нищо не е от днес; всичко си от от времето на египетските пирамиди; за какъв модерен човек става въпрос недоумявам; ама те още не са разбрали, че Земята се върти;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ваксиниран веган

  16 Дек 2022 11:55ч.

  Напълно правдоподобна версия, за разлика от всички досегашни. И най-вероятно е истина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  23 Дек 2022 4:11ч.

  Поканата към този подлец да дойде в България беше само един от многото автоголове, които нашите политклоуни направиха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи