Текущата политическа линия на Европейския съюз може да сложи край на съществуването му

Текущата политическа линия на Европейския съюз може да сложи край на съществуването му

Автор: Веселин Киров Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейският съюз съществува под сегашната си форма след подписването на Маастрихстския договор от 1992 г. Именно това е договорът, който превърна европейската икономическа общност в политическа. Този рязък завой, започна все повече да се натрапва насилствено на европейските народи и заедно с това, евроскептицизмът не спира да расте. Достатъчно е само да се вземат официалните статистики на Евробарометър от зимата на 2021 – 2022, където в държави като Франция, Италия, Белгия, Люксембург, Германия, страни основателки на ЕС, всеки втори гражданин не вярва на ЕС. Положението в Източна Европа не е по-добро. В Словакия, Чехия, Унгария, Полша и България, едва половината или по-малко от населението имат доверие на ЕС и институциите. В много държави набират сила политически партии, които са скептично настроени към идеята за обединена федерална Европа, към която последните четири европарламента и комисии водят съюза. Пореден пример за това са резултатите от парламентарните избори в Холандия, които бяха спечелени за пръв път от открито евроскептичната  “Партия на свободата“ с лидер Герт Вилдерс. И ако тези политически течения не са в полза на Съюза, то също толкова опасно е и нарастващото недоверие на финансовите пазари към икономиката на ЕС и еврото. 

В края на октомври 2023 излязоха данните, според които икономическото доверие в еврозоната спада до най-ниското си ниво за последните три години. През Септември 2023 г. китайският юан задмина за пръв път еврото,  превръщайки се във втората най-популярна валута за търговско финансиране след американския долар. През 2023, според последните данни на Еврокомисията, растежът в ЕС за 2023 ще бъде едва 0,6%. В същото време разходите по обслужването на заемите на ЕС са на път да се увеличат с десетки милиарди евро. От 0,14% през 2021 г. те са се повишили на 2,6% само за втората половина на 2022 г. Що се отнася до стандарта на живот на европейците, според Евростат, всеки пети европеец (21,6% от цялото население на ЕС) е в риск от изпадане под прага на бедността. 

На фона на тази апокалиптична картина, брюкселските бюрократи се провалиха в управлението на Ковид кризата, миграционната политика е в колапс, след кризата в Украйна и Близкия Изток Старият континент се деиндустриализира, конкурентноспособността намалява, а отделни политики на Съюза, спрямо държави членки като Унгария и България могат да бъдат определени като “диктати“ и “извиване на ръце“. 

По време на Ковид кризата ЕС обеща на страните членки общо 806 милиарда евро помощ за справяне с последиците от затварянето на икономиките. Унгария, която е пълноправен член на Съюза, не е получила договорени пари по плана за възстановяване, защото Брюксел “настоява“, че Будапеща не изпълнява условията за “върховенство на закона“, тъй като не допуска определени “прогресивни“ идеи в училищата на унгарските деца. В същото време, до този момент ЕС е изсипал над 90 милиарда евро помощ на Украйна, която е пословично корумпирана държава и дори не е със статут на преговаряща държава кандидат-член на Съюза. На България пък биват противоконституционно налагани противоречиви текстове като Истанбулската конвенция, която е в разрез с Основния закон на държавата. В Германия, след спирането на евтините руски ресурси, на които индустрията разчиташе десетилетия наред, редица европейски фирми започнаха оттеглянето си от европейския пазар и преместването си в Америка. Така Фолксваген, възползвайки се от Закона за справяне с инфлацията в САЩ, реши да инвестира 2 милиарда долара в завод  за автомобили в Южна Каролина, отказа се от плановете си за завод за батерии в Долна Саксония и премести проекта в Шанхай, Китай. Само за последната година, немски компании са инвестирали повече от 11,5 милиарда евро в Китай. Най-печалното от всичко това е, че европейските компании искат да инвестират в Европа, но брюкселските бюрократи, с техните налудничави изисквания (като например най-новите за двигатели с вътрешно горене), правят това невъзможно. 

Такъв тип недалновидна политика ще доведе само до още по-голямо понижаване на стандарта на живот на европейските граждани и залез на водещите икономики. Проблемът вече е належащ в Германия и Франция, които са със силно застаряващо население и не може да бъде решен, по френски начин с безразборно вкарване на имигранти (във Франция, според официални статистики влизат около 500 000 имигранти в страната на година). Ако тези тенденции се запазят, без ясно изразени стратегии за справяне с деиндустриализацията, понижаването на стандарта на живот, кризата по границите, финансовата и дългова криза, нищо добро не чака Европейският съюз. Народите на Европа, отчаяни от некомпетентността на традиционните политически елити да решават належащите проблеми по адекватен начин,  все повече ще гласуват доверие на консервативни движения като Алтернатива за Германия, Фидес на Орбан в Унгария, Националния съюз във Франция, Чега в Португалия, Вокс в Испания, Лигата на Салвини в Италия, Възраждане в България, Шведските демократи, Ирландската Шин Фейн или Партиите на свободата в Австрия и в Холандия. И ако провеждането на референдуми не е по вкуса на политическите елити в ЕС, особено след Брекзит, вече не е изключено и други суверенни държави да организират допитвания до своите народи, защото Съюзът започва да става токсичен за своите членове. 

 

 

Коментари

 • бензинджия

  01 Дек 2023 7:59ч.

  апцалутно верно. обаче ония в брасълс си живеят в кулите от евр... пардон, от слонова кост, и им е през... да.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Товарищ Ленин

  01 Дек 2023 8:12ч.

  ЕС и съществуването му днес не е "концерт по желание". ЕС няма за цел да поддържа "благосъстоянието на европейците", а точно обратното. ЕС е инструмент за деиндустриализацията на Европа, за намаляне на европейското население -ДЕПОПУЛАЦИЯ. Ако си мислите че от ЕС се излиза лесно и с декларация от няколко реда, с референдуми и допитвания до народите, нещо стве в дълбока заблуда... Нима при създаването на СССР сме се допитвали до народите на СССР дали искат да живеят под "Диктатурата на Пролетариата" ? Не сме се допитвали ни най-малко. Така и с ЕС, няма да ви питат искате или не искате да сте в него. Нещата няма да се получат само со кроце и со благо, а ще трябва и "малце кютек". Не подценявайте, заспалите днес, европейци...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  01 Дек 2023 8:45ч.

  Че на кого му е нужен ЕС в този му вид?И изобщо нужен ли е съюз между орел,рак и щука?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Програма 2030

  01 Дек 2023 8:53ч.

  На Хегемона и Княза на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  01 Дек 2023 14:23ч.

  Който го създаде,той ще го унищожи - май такава сценка ни играят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  01 Дек 2023 8:52ч.

  В стил "загниващия капитализъм" от едно далечно незабравено време. какво стана... загни друго. Това момче да не е от онзи кръг квадрат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • агни йога

  01 Дек 2023 9:56ч.

  Кое друго загни бе, мислител недостижимо нещастен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  01 Дек 2023 10:41ч.

  Статията е за настоящия неотроцкизъм и зелен мафиотизъм в ЕС, а и у нас. Европарламент общо 705 депутатА: Прогресивният алианс на социалистите и демократите - 145 бройки; Renew Europe (Renew) is a liberal, pro-European political group of the European Parliament. The group is the successor to the Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) - 101 бройки; Зелените (талибани, острието на зелените мафиоти-бележка моя) - 72 бройки; Европейска обединена левица - 38 бройки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БъгъИИ

  01 Дек 2023 11:09ч.

  чуй-чуй агне до йога - даже искуствин интилект знай да ти утговори на вапроса, хем етичну тъй шъ ти рече: ми, друго толку по нещастно недостижимо нема измислено, бе бате, и - глей-глей да видиш - ми, не спиръ още да гние, бе! мчи да, ма, и там, бе - ми, ф квъдратниа кръг! гний недустижимото насекаде, и не спиръ, ръзбиршлий.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  01 Дек 2023 19:03ч.

  Сети ли съ да каже, че щом не гние ферментира? Скуствения телект?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БъгъИИ

  02 Дек 2023 11:21ч.

  чуй, чуй viva, туй тукъ - тъквозинкътъ - мчи, мижду гнийни, фирментациа, фиръ и исфирясвъни, туй, бате си е ъкадимичискъ теза! и тъковънкътъ й съ зъштитавъ ъкъдимичиски, ми - "viva voce" - тъй му викът, бе. и не е лесну! ма, глей-бате-глей, ми, бае Тошо 39 тома книги сам написа (нали ти казах, че не е ласну) и ги написа, бате, успея, бе, толку нооу книги да потпише, преди още веднъга да исфирясът. и тъквос - мчи, ъкъдимичиски чълъм си е, бе - ми, да си преди после! ма, инък, што дъ ин ги пиши? ми, нали! туй то тукъ тъйкънъ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Де Гол

  01 Дек 2023 8:56ч.

  Европа на нациите! Европа на народите ! Суверенни европейски държави учавстващи в най-свободна и хлабава КОНФЕДЕРАЦИЯ. Без общи структури, без брюкселска бюрокрация, без централизирано насилие. Двустранно и многостранно договаряне по всички въпроси между суверенните европейски държави, с правителства избирани свободно от народите им ! Свободно пътуване на европейците, но стига съответните държави да го позволяват ! Двустранни и многостранни търговски споразумения. Единна зона на сигурност от Лисабон - до Владивосток, което значи МИР С РУСИЯ ! Антиимигрантски закони навсякъде !Основна задача за европейските правителства ще е запазване благосъстоянието на гражданите им европейци ! ЕВРОПА - НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нанай. 100 милиона максимум на планетата.

  01 Дек 2023 9:01ч.

  Планетата – на Княза и свитата му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юдомасон

  01 Дек 2023 9:10ч.

  500 милиона. И рушенето на артефакти съдържащи послания за бъдещето няма да промени нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  01 Дек 2023 9:12ч.

  Късно е либе за китка. Центъра на света се мести на Изток и сътрудничеството на Русия със Запад вече не е актуално и това не е само в икономиката но и в науката и новите технологии. Последните години Китай изпреварва Запада по брой регистрирани патенти а нещата са още по трагични поради това, че вероятно нововъденията в Китай са повече от официално регистрираните в западната система за регистрация. Имаше някакво изследвания от какъв произход са учените направили научен пробив в западни лаборатории което показва че болшинството са азиатци което гарантира изтичане на данни. Вица как руски еврей преподава на китайски и индийски студенти в американски университет ядрена физика докато американчетата играят футбол вече не е смешен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  01 Дек 2023 9:18ч.

  Какво общо има Европа с пропаднала държава като Русия, бе копейка ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не сте в час

  01 Дек 2023 9:20ч.

  Били Г. завиши бройката на 5 млрд. Хуманисти, сър ! Изчислиха че при 1 милиард или по-малко двукраки няма да има кой да им работи достатъчно за благосъстоянието. Така че назад - но до към 1987-1988 , не по-далече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никакви 500 милиона. Оптимисти. Сбъркали са числото в посланието върху гранитния артефакт.

  01 Дек 2023 9:28ч.

  И 100 милиона ви са много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има, има кой да работи и при 1 милион избрани –

  01 Дек 2023 9:31ч.

  чистичките, лъскави и приятни за окото роботи и изкуственият интелект. Вън дрипльовците, тъпоумните чалгари-рапъри и криминалната необразована смрадлива измет от Планетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  01 Дек 2023 9:40ч.

  А всъщност, "пропадналият" си ти, но няма как да го осъзнаеш... Няма с какво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • общак

  01 Дек 2023 9:57ч.

  Общото е, че Европа вече готви общи работници за гастарбайтери в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  01 Дек 2023 8:59ч.

  Статията може да съдържа верни факти и изводи но се пропуска най-важнато, че външната министърка на Германия може да скача на батут като при това сменя посоката като се завърти на 360град. Липсата на лидери с добро класическо образование, житейски опит , здрава ръка и разум вече отдавна е критична. Така, че ЕС наистина може да се разпадне стой та гледай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  01 Дек 2023 8:59ч.

  И защо ви е тази секта ЕС??? ЕС е създаден от евреите за унищожаване на европейските държави, аз не знам още кой трябва да си признае, че да го разберете??? Барбара преди: https://www.youtube.com/watch?v=G45WthPTo24 Барбара днес: https://twitter.com/i/status/1729268326789226568

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  01 Дек 2023 9:05ч.

  гледайте и слушайте, те ви казват истината в очите : https://www.bitchute.com/video/mDejkuvONx9l/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  01 Дек 2023 9:16ч.

  Това върви откакто Дачков създаде Митрофанови вести. Кажете нещо за Евразийския, който направо си умря, убит от др. Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  01 Дек 2023 9:41ч.

  Не знам за евразийския, ама се чудя краварите кога ще оправят Кимчи, че вече 12 г. ги прави смешни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @!@

  01 Дек 2023 9:44ч.

  ... жалък си, човече! Кротнѝ се малко и се примири с реалността... Това, че си явно малоумен и прост, всички го разбрахме. Няма нужда повече да го демонстрираш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @!@

  01 Дек 2023 9:45ч.

  горният ми коментар е до "Ким Чен Ун"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  01 Дек 2023 9:48ч.

  Ееех, мъко рубладжийска - галяма радост, че Ким правел смешен, а това че робите му измират в концлагера не ти прави впечатление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • подвикване до надзирателя на концлагера

  01 Дек 2023 10:00ч.

  Хер Ким, що не вземеш да ни освободиш от надзирателското си присъствие?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  01 Дек 2023 10:02ч.

  Щото съм турен тука да ви набивам ръждивите червени манерки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Ким Чен Ун

  01 Дек 2023 10:18ч.

  На всички е ясно, че си "турен" от някого, който ти дърпа конците. Но си е друго сам да го признаеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Щото съм турен тука да ви набивам..."

  01 Дек 2023 10:21ч.

  За какво "освобождаване от робство" претендираш тогава? Как ще отменяш робство с назидателстване и бой?! Явно си душевноболен, щом изобщо не си наясно със себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  01 Дек 2023 10:53ч.

  Киме, повтарям го за теб "Статията е за настоящия неотроцкизъм и зелен мафиотизъм в ЕС, а и у нас. Европарламент общо 705 депутатА: Прогресивният алианс на социалистите и демократите - 145 бройки; Renew Europe (Renew) is a liberal, pro-European political group of the European Parliament. The group is the successor to the Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) - 101 бройки; Зелените (талибани, острието на зелените мафиоти-бележка моя) - 72 бройки; Европейска обединена левица - 38 бройки". Та има или няма нови "червени" манерки в ЕС и не са ли мнозинство. Докато се борите с руските капиталисти, наричайки ги съвършено невярно болшевики, истинските болшевики-троцкистите- ни порят, а и вас тъпите "анти" комунета, като агнета/риби, каквото си пожелаеш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Асен

  01 Дек 2023 9:20ч.

  Като човек от по-старото поколение винаги съм възприемал ЕС като едно ТКЗС, което неизбежно ще се разпадне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  01 Дек 2023 9:39ч.

  Браво. Много сбит и точен анализ на случващото се в ЕС. Човека явно добре осъзнава причинно-следствените връзки и живее с отворени очи... Само следва да се добави, че всичко случващо се в ЕС е плод на сервилна клика "полезни идиоти" (определението е измислено от американски политик), които са назначени в структурите на ЕК, с една единствена цел - тотално подчинение и колонизация на ЕС от Вашингтонските геронтократи. Причината е проста – Дълбоката държава в САЩ не търпи конкуренция. Войната в Украйна, която съвсем целенасочено подпалиха, имаше първична и вторична цел. От една стана, организиране на пореден кръстоносен поход срещу Русия, чрез водене на прокси-война с чужди ръце, а от друга страна разоряването на ЕС, политическото му подчиняване на интересите на САЩ и икономическото му и финансово източване. В крайна сметка се получи така, че само за две години, "златния милиард" е на път да се превърне в "калаен милиард", докато в същото време (и пак благодарение на американците и техните малоумни васали Русия укрепна, вместо да се пречупи, прегърна се с Китай, а БРИКС се и ще се разраства тепърва. Глобалния Юг, разбра че САЩ не са всемогъщи и също се готви за скок срещу либералната глобализация. Ето това постигнаха американците, благодарение на неадекватната и напълно дебилна политика, която кликата на Байдън спретна, живеейки в заблудата, че могат да си правят каквото пискат, където поискат, когато поискат и всичко това до безкрайност... Но такъв филм, просто няма, дори в Холивуд. Светът не е снимачна площадка, на която можеш да правиш дубъл на определена сцена, когато не ти хареса. Идва нова епоха и тя определено няма да по вкуса на Запада и на западащия хегемон отвъд Атлантическия океан. В тази обстановка, ще оцелеят само далновидните и бързо приспособимите, така че е време тези политици и управленци, които са отговорни, да се замислят сериозно и да чуят най-накрая, какво искат народите им. Иначе, горко ни на всички…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  01 Дек 2023 9:40ч.

  Това се случва с всяка организация с общи пари и прости и алчни ръководители, с 200 ли, с 300 ли, няма значение. Защо ли обаче си мисля, че при ТКЗС-тата нещата са вървели по-добре, не че нещо разбирам от животновдство, но 523 кравеферми унищожени до тази година! Да не говорим за плодовете и зеленчуците - ходили сме на международна бригада в Сливо поле, чужденците не вярваха на очите си, за устата да не говорим....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в самото начало на 90-те на Европа не й оставиха даже и два месеца да живее без съюзно обединение

  01 Дек 2023 9:53ч.

  Нямайки силици да изядат чуждото, мастодонтът САЩ започна да изяжда своите - ЕС. Това обаче е само първата част от самоизяждането. При втората част в Северна Америка ще започне гражданска война, защото никакви инвестиции откъм разоряващия се ЕС и отделни транскорпорации не могат да спасят положението - американците трябва да обеднеят, за да може себестойността на работната сила да покрива високите норми на печалба на транскорпорациите. В противен случай, както бива показвано по руските и китаййските медии, в заводите на Фолксваген или Мишлен в САЩ ще работят само пенсионери на възраст на 70 г. Има едно непоклатимо правило в джудото и изобщо в източната мъдрост: прави така, че в крайна сметка врагът ти да се самоизяде. Така и става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Drag Queen

  01 Дек 2023 10:29ч.

  Голямо сладурче е тоя Веско 💕

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Статистическа единица

  01 Дек 2023 10:33ч.

  Преди да обвиняваме политическата върхушка на ЕС (и много от националните правителства) в късогледство, некомпетентност или откровена глупост, може би трябва да видим дали нещо друго не стои зад налаганата политика. Защото в Европейския съюз на централно (а от доста време и на национално) ниво се следва модел, отработен преди това от други наднационални институции като СБ и МВФ в отношенията им с държавите от Третия свят - създава се криза (или се използва съществуващата криза), за да се предложи решение, което иначе никой не би приел (Наоми Клайн преди глобалната върхушка да купи съвестта ѝ обръщаше внимание на този модел в популярната си книга "Шокова доктрина"). Подобен подход на преднамерено създаване на кризи, позволяващи предлагането на непопулярни решения се използва и от други наднационални организации, но вече с глобална насоченост като някогашния ГАТТ (днешен СТО), Съвета на Европа (да не се бърка с Европейския съвет, който е орган на ЕС), Г7, както и отделни неформални организации имащи влияние върху европейската или световната политика като Венецианската комисия (НПО), Трилатералната комисия (отново НПО), Давоския форум (НПО) и др. Остава да си отговорим в чий интерес се предизвикват кризите и каква политика всъщност се крие зад решенията, които ни се предлагат като единствено възможни. Защото докато смятаме политическата върхушка за глупаци (някои от тях действително не блестят с интелект, но това е детайл в картината), ние всъщност се отказваме да търсим рационално обяснение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дай Боже!

  01 Дек 2023 10:57ч.

  Амин!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така си е...

  01 Дек 2023 11:03ч.

  Международното юдеомасонство са такъв сой, че си измислят някаква мнимо глупава властово-управленска "игра по правила" и принуждават народите, че тъкмо тя трябва да се играе, че даже и да се приема насериозно, понеже уж ни решавала проблемите. А истината е описана в поста от 10:33ч. - една такава игра не засяга никой изначално, нека си я играят играчите, само че оттук нататък - без нас... демек, ако не се откажат да ни будалкат с глупостите и профанщините си, оттук нататък ще виждат само нашите гърбове..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маастрихстския договор от 1992 г. е за окупацията на Източна Европа

  01 Дек 2023 11:12ч.

  И разграбването на нейните богатства натрупани чрез силата и мощта на Държавата във всяка от 9-те държави тогава преди разпарчетосването им (Югославия, Чехословакия, СССР). Грижата на Държавата за населението, икономиката, земеделието, културата, спорта е БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ на всякакви либерални измислици за частен бизнес и прочие "отворени общества"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имаше коментар

  01 Дек 2023 11:19ч.

  При идването на Кенет Мъртън от Хърватия какви задачи е изпълнил там - върнал е имоти на евреите, спрял е нефтопровода с евтиния руски петрол и е пуснал нов петролопровод от Адриатическо пристанище. Хърватия заличи националната си валута и вкара еврото... Същите теми за евреите, руския петрол и еврото се осветяват и за България, факт, който обяснява "съгласуване с посолството" (по А.Василев) на всичко. Във вреда на българските интереси, живот и здраве на българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към 10:33 ч. - напротив колега ИМА РЕШЕНИЕ за истинско развитие и прогрес на човечеството извън измислиците на парично-банковото господство над Планетата

  01 Дек 2023 11:26ч.

  И то е в откритията и изобретенията на ТРИМА ГЕНИАЛНИ УЧЕНИ, които стоят заключени дълбоко в сандъци от биоединици обладани от хищническа алчност и духовна слепота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нашите хора са:

  01 Дек 2023 11:29ч.

  1. Геният Никола Тесла (1856-1943) – Свободната енергия; .... 2. Геният д-р Роял Реймънд Райф (1888-1971) – Биоелектричната медицина; ... 3. Геният Силвио Гезел (1862 – 1930) – Икономически ред без лихвата, рак на обществото; ... Отворете уикипедия и прочетете какви гениални простички открития са направили тези Човеци за благото и доборото на цялото човечество, БЕЗ да се намалява числеността на човеците на Планетата ни! ... и ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И да завършим с още:

  01 Дек 2023 11:32ч.

  От гениалния учен Алберт Айнщайн: “Изпитвам радост от съвършения стил на Силвио ГЕЗЕЛ. Създаването на пари, които НЕ МОГАТ ДА СЕ ТРУПАТ, ще доведе до нов вид по-истинска собственост!” .......... И до справедливост за всички човеци в творческият им стремеж към познанието и съзиданието = хуманизма! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  01 Дек 2023 12:46ч.

  Тука има много добри коментари днес и разбира се - няколкото облигаторни кретени и софтуерения трол (често забравяме за ИИ) като гарнитура. За няколкото фундаментални, светли умове на сегашната цивилизация в залез, споменати по-горе, е редно да не забравяме. Има и други. Но още по-важно е да не забравяме, че сегашната срутваща се СИСТЕМА е въздигната единствено и само на принципа на финансово-политическо-икономическата пирамида. Намаляване на свежия приток блага из-отвън, причинява системна криза. Спирането на грабежа я застрашава и сигурно води до срутването 'и. ... И понеже 4-те досегашни обществено-политическо-икономически системи, четирите "устойчиви" варианта се преповтарят в спирала из времето, но на друго качествено ниво, то научно-техническият прогрес днес се явява решителен "за оцеляването" на Капиталистическата пирамида. ИИ - надежда в мъглата. Но този "прогрес" започна също да се спаружва - "мат'реалът" - все по-нефелен. Така единствената останала огромна територия с всичко необходимо за изсмукване и ОЦЕЛЯВАНЕ е Руската федерация. Ако "хегемона" не успее - край с него. И това е на главно, системно ниво. В нашият случай, оцеляването е проблематично - България се намира върху среза, върху допирната граница на тектоничния разрив на Света - системата на СУШАТА (Хартланда - творците, създаващите всички новости, блага, и пр. и пр.) и МОРЕТО (не съзидателни, търговско-разбойнически паразити. Това - по дефиниция). Самата световна върхушка се състои от една истинска демонична, сатанинска прослойка държаща Света в тъмнина и неведение кое-как и -какво Е! Превърнала го Е в скотобойна, концлагер, място за вечно повторение, пак и пак - до краят на вечността. На жизнени цикли с двигател - Поробени души за изсмукване на Нещо специално, ценно, неповторимо от тях... Осъзнаване ли ще има, за робите, плебса? Трудно - забравете. Даже и не се сещаме, как Кантората ЕС е плод на усилията на един дрогар - Куденхоф Калерги, например. Това е едно от ключенцата. Има и множество други, разбира се. Но трябва да се видят, все пак. Нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко

  01 Дек 2023 13:34ч.

  което е противоестествено и отричащо реалностите на човешката природа е обречено на изчезване. Няма диктатура или бюрократура останал не във вековната, а в хилядолетната човешка история. Така че разпадането на това изкуствено бюрократично, алчно и психясало формирование ЕС е супер добра новина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питам от чисто любопитство.

  01 Дек 2023 15:14ч.

  Колко места има в китайския и индийския парламент?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ще има ли

  01 Дек 2023 15:23ч.

  черни роботи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не,

  01 Дек 2023 15:36ч.

  само разкрачени Барбита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи