Путин пред Г-20: Войната в Украйна е трагедия, трябва да я спрем

Путин пред Г-20: Войната в Украйна е трагедия, трябва да я спрем

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия е "готова за преговори", за да сложи край на "трагедията" с войната в Украйна. Това заяви руският президент Владимир Путин в свое обръщение към виртуалната среща на Г-20, съобщава в. "Гардиън".

"Някои колеги вече заявиха в речите си, че са ужасени от "продължаващата агресия на Русия в Украйна". Да, разбира се, военните действия винаги са трагедия. Конкретни хора, конкретни семейства и страната като цяло. И, разбира се, трябва да помислим как да спрем тази трагедия", каза той.

Путин припомни, че Украйна, а не Русия, е отказала да преговаря и се е затворила за такъв диалог, докато Москва винаги е била готова за него. Той подчерта, че страната му никога не е отказвала да участва в мирните преговори с Киев, но напомни, че украинският президент Володимир Зеленски със заповед е забранил да се водят такива преговори.

Руският лидер заяви, че инвазията е била необходима, за да се преодолее "държавния преврат" в Украйна. 

Пред Г-20 Путин увери, че Русия изпълнява всички свои международни задължения по отношение на износа на храни и енергия.

По негови думи "колосалният стрес", който изпитват световните икономики, не е по вина на действията на Русия в Украйна, а на тези на Запада и "необмислената макроикономическа политика на някои страни". Той посочи, че е необходимо да се помисли как да се спре трагедията в Украйна.

В речта си Путин засегна и по-широки геополитически въпроси, отбелязвайки, че голяма част от икономическата активност се измества към Азия и Африка. Той заяви, че Русия е изпратила безплатно зърно в Африка и подчерта желанието на страната си да допринесе за глобалните цели за климата и развитието - с думи, които ще бъдат изтълкувани от мнозина като опит за разширяване на зоните на влияние на Русия в Глобалния юг.

За двуличието на Запада

"Разбирам, че тази война, загубата на човешки живот не може да не е шокираща. А кървавият преврат в Украйна през 2014 г., последван от войната на киевския режим срещу народа му в Донбас? Нима това не е шокиращо? А изтребването на цивилни граждани в Палестина, в ивицата Газа, не е ли шокиращо днес? А фактът, че лекарите трябва да извършват операции на деца - операции в кухини - да оперират със скалпел по детските тела без упойка - не е ли шокиращ? И фактът, че генералният секретар на ООН заяви, че Газа се е превърнала в огромно детско гробище - не е ли шокиращ?"

За трансформацията на световната икономика

Говорейки за световната икономика, руският лидер отбеляза, че тя е в процес на големи трансформации. Появяват се нови центрове на развитие, а дейността се премества в регионите на Азия, Африка и Латинска Америка. Ситуацията изисква колективни консенсусни решения, отразяващи мнението на по-голямата част от международната общност.

"Колосалният стрес, на който е подложена световната икономика, е пряко следствие от необмислените макроикономически политики на някои държави. Вливането на трилиони долари и евро в икономиката, в банковата система, несъмнено провокира рязко покачване на световната инфлация, бързо нарастване на цените на храните и енергията. Именно това е в основата на събитията, които споменах. Не нашите действия или опитите ни да въдворим справедливост в Украйна. Не."

В резултат на тази политика най-много пострадаха най-бедните страни, подчерта президентът.

За стъпките за преодоляване на кризата

"За да се възстанови отвореното и взаимноизгодно сътрудничество, е необходимо да се оптимизира системата за глобално икономическо управление, на първо място да се рестартира СТО в нейната цялост, включително арбитража - посочи Путин.
Освен това е необходимо да се увеличи ролята на развиващите се икономики в международните финансови институции като МВФ и Световната банка, за да се използват техните ресурси в полза на развитието на наистина нуждаещите се страни."

"Готови сме да работим заедно за решаването на тези неотложни задачи в рамките на Г-20, както и на други международни институции. Включително - в рамките на асоциацията БРИКС, чиято тежест и влияние, разбира се, нарастват, това е очевидно, особено като се има предвид процесът на нейното разширяване."

Президентът подчерта, че Русия ще продължи да допринася за постигането на целите на устойчивото развитие, опазването на климата и биологичното разнообразие на Земята, цифровата трансформация на световната икономика и осигуряването на продоволствена и енергийна сигурност.

Участието на Путин в срещата на Г-20 е първото по рода си от доста време насам, защото събра на едно място Путин и западните лидери, въпреки че по време на 17-минутната му реч се оказа, че само няколко държави са настроили стрийминга си, за да го чуят - Испания, Сингапур, Бангладеш, Индонезия, Южна Корея и домакините от Индия. Китай е бил представен от премиера си, а САЩ са отказали да присъстват.

Ден преди това Путин участва и в извънредната онлайн среща на БРИКС, свикана по повод израелско-палестинския конфликт. Там той  призова страните от групата да участват в търсенето на мирно решение, предаде Ройтерс.

Източници: news.bg, reuters.bg, ТАСС, РИА Новости

 

 

 

 

Коментари

 • дяволът се казва путин

  22 Ное 2023 17:16ч.

  Всички нормални хора по света искат войната да спре. За това работят много политици.Иска се само путлер да изтегли главорезите си от Украйна, защото тия стотици хиляди жертви, които споменава, около 300 хиляди руснаци и сигурно доста повече украинци, се дължат само и единствено на него.Ще настъпи мир, а като военен престъпник за него ще се погрижат в Хага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В такъв случай дяволът е вашия човек в Кремъл. Никога повече там няма да има толкова прозападен и либерален лидер.

  22 Ное 2023 17:34ч.

  Единствените истински проблеми на Русия днес са пазарните бръмбари в главата на Путин. Та той даже искрено смята гражданите на ЕСОТАН за хора. Което очевидно не е така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пяволът се казва дутин

  22 Ное 2023 17:54ч.

  ...вие говорите от името на всички нормални хора по света?... доста впечатляващо... и решението, казвате, е само едно... всичко се дължи само и единствено на "него" - на лошия путин... други варианти във вашата глава няма, явно... когато за путин се погрижат в хага, ще настъпи мир... не е ли малко елементарно, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва путин

  22 Ное 2023 18:48ч.

  На 17 март т.г.Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на путлер за военни престъпления, а той е доста по-компетентен източник от путинските троли в нета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  22 Ное 2023 18:58ч.

  ...МНК, който не се признава от най-компетентните в света - САЩ... трол не съм... путински - тем паче... не бъдете елементарен... отново...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бацко, 17:16, пак си се изтропал неподготвен!

  22 Ное 2023 19:10ч.

  Идиото????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Четящ

  22 Ное 2023 20:28ч.

  Освен Минските споразумения, САЩ четири пъти спира мирните преговори между Русия и Украйна. Който може, да чете - https://original.antiwar.com/ted_snider/2023/11/20/there-could-have-been-peace-how-the-us-ensured-a-long-war-in-ukraine/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винаги готов

  22 Ное 2023 22:17ч.

  Дявоволът се казва путин, д-р косев и един син, които незнайно как избягват контрола на д-р Ц Гълъбова, но си плюят в устите. Като си отговорят на въпроса "какъв да е Крим ?" ще се получи светлинен лъч в празното им пространство и ще се светнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  22 Ное 2023 22:35ч.

  Путин да изтегли армията, за да могат укpoпските извeрги нацисти спокойно да изтребят населението на Донецк, Луганск, Запорожието? Ти имаш ли представа какво би станало, ако Цар Освободител бе изтеглил руската армия през януари 1878-а? - Днес българският народ изобщо нямаше да съществува !!!! Аман от близачи на американски подметки без грам сиво вещество в тимбeриците....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милен

  23 Ное 2023 1:42ч.

  А името на ангела Байдън ли е ? Преди да пишеш едни и същи глупости почети малко история , защото с политиката на посолствотО у нас ни чака съдбата на Украйна . Или и ти си от някое НПО ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кукер

  22 Ное 2023 17:37ч.

  Либералниче сладко! Колкото лъжеправосъдието в Хага се произнесе за военнопрестъпниците Чърчил, Никсън, Клинтън, Буш и останалата англосаксонска гнилоч. Тогава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Труман

  22 Ное 2023 17:47ч.

  Обама. Байдън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...и що пък Никсън ?

  22 Ное 2023 18:45ч.

  Никсън изкара Америка от Виетнам и сложи край на тази огромна касапница. Що сте го сложили в тази редица ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този съд е техен, бе

  22 Ное 2023 19:24ч.

  Шаячна правдо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  22 Ное 2023 17:41ч.

  Ами правилно дума Путин. Евроидиотите и краварските сатанински, а? Те целите в бяло и бЕло... Те са основната причина за страданията в света...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната е трагедия

  22 Ное 2023 17:43ч.

  Ама за глупаците на фронта, и от двете страни. За Кремъл и Вашингтон войната е огромна далавера, ДОГОВОРНЯК. Затова не бързат да я спират, нито пък да я "печелят" ... Укрите го играят "полезните идиоти". Това е войната в кратце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  22 Ное 2023 17:46ч.

  Полезните идиоти сме ние, а не укрите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  22 Ное 2023 21:10ч.

  По-точно полезните идиоти сте вие, кремълските подлоги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  22 Ное 2023 17:44ч.

  "Дяволите" от по-горе сън не спят за да излеят своите клетви срещу Русия, надявайки се, че ще избегнат справедливото възмездие за своите престъпления.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • помним като слонове, отмъщаваме като тигри

  22 Ное 2023 17:48ч.

  Гузността му на тоя заклинател соросоидка, работеща за грантове, няма да я спаси. Краят й ще бъде фатален и по-ужасен от самия ад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  22 Ное 2023 17:47ч.

  Дежурните дипломатически клишета на Лидера за пред "шокираните" женчовци от Г20. Войната просто е продължение на политиката с други средства.За едни е брадва а за други сватба.За мен е един вълнуващ геополитически мач.Съвсем нормално е по време на война да загиват големи маси хора.Така е било така е и така ще бъде. Били загинали 500 000 украинци.Еми сами са си виновни.Тези които оцелеят след края на войната ще имат едно наум как да се държат с Имперска Русия.... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tъпак

  23 Ное 2023 9:14ч.

  Ако пратят сина ти на фронта, какви ще ги дрънкаш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илия Й.

  22 Ное 2023 17:48ч.

  За колко сребърника пишеш драги? Сигурно за много малко. Путлер е баба ти. Президентът Путин е голям държавник и политик. Боли го за народа си и украинците, които исторически са един народ. Целият западен свят(политиците де) се обърнаха срещу него под натиска на янките. Кой друг щеше да издържи? Затова пишещия от по-горе, стой си в кочината и ручай милостинката подхвърлена ти от враговете ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илия Й.

  22 Ное 2023 17:55ч.

  Горното е отговор на”Дяволът се казва Путин” от17.16 часа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джони инглиш

  22 Ное 2023 17:56ч.

  Путин като толкова иска да спре войната да атакува Одеса , Николаев, Днепропетровск, Херсон, Кривой рог и Харков и то без мого да сецеремони, както досега и тя войната ще си свърши сама. Окрите да си останат само покрай Полша и това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  22 Ное 2023 18:19ч.

  Путин е един от най-слабите руски ръководители. Единственото му постижение за 23 години е пенсионната "реформа".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да атакува , ама не иска

  22 Ное 2023 18:49ч.

  Защото ако войната свърши, ще намалее далаверата ! Кой ще изнася втечнен газ за ЕС на тройна на цена вместо по тръби ? Кой ще прави контрабанда през трети страни ? Как руски олигарси и западни посредници ще правят гуша на гърба на простите европейци и руснаци ? Войната е ДОГОВОРНЯК ! Авдеевка ще се "щурмува" до Второто Пришествие... Бахмут, Авдеевк, ще намерят друго село. Войната ще продължи колкото са се разбрали в Кремъл и Вашингтон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зоча

  22 Ное 2023 17:52ч.

  Всъщност преговори могат и да почнат. Само че влъхвите от американските странови елити първо отиват при глобалистите и те, след издърпване на ушите, ги пращат в Москва на килимчето при императора. Там за лице ще им подсигурят някакво временно измъкване, ала тайно ще си подпишат капитулацията, тоест, последиците от нея ще се разкриват бавно и постепенно за несквикналото либерал-троцкистко око на средния западащ консумерист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна - ГДР на нашето време, а Русия - ФРГ; предстои обединение, щот Западът няма нито ресурси, нито пари да продължи да "инвестира" в смърт

  22 Ное 2023 17:58ч.

  Резултатът от преговорите за мир е известен - влъхвите на американския неолиберален странови елит, командировани от глобалистите около Алпите, отиват разкаяни в Москва на килимчето и подписват явна и тайна част на капитулацията си. Тайната ще има за цел да подсигури да не пукне преждевременно от жлъч и изненада средният западащ консумерист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  22 Ное 2023 18:10ч.

  Еми прибирай си подчовеците обратно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • [email protected]

  22 Ное 2023 18:28ч.

  Путин назовава основната причина за войната!Предизвикване на световна свръхинфлация!Как??Кой има интерес?Интереса от свръх инфлация имат свръхзадлъжнялите страни.А като добавим че свръхзадлъжнялите САЩ и ЕС са и емитенти на св.валута е кристално ясно!Та Зипа и К.са прави за войната като продължение на политиката.Забележете че 20г.САЩ не успяха да предизвикат св.свръх инфлация нито със печатане нито с ковид19.И тук въпросите?Защо Путин който е наясно с САЩ целите на практика съдейства за войната в Украйна?Защо я поддържа?По горе колега е отбелязал,че войната бързо може да завърши с лишаването на Украйна от черноморски излаз?Е има хипотеза защо и тя не в полза на българските политически мишоци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо Путин... ?

  22 Ное 2023 18:53ч.

  Ей за това, Желев - https://rtvsis.eu/wp-content/uploads/2023/06/%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%A8%D0%B2%D0%B0%D0%B14.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Птибурдуков

  22 Ное 2023 20:02ч.

  В допълнение към прекрасната снимка на колегата, периодът на Ковид беше опит да по-скоро да се отложи високата инфлация, а не да се предизвика. Иначе цените щяха да растат бързо още от есента на 2019 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  23 Ное 2023 0:26ч.

  Колега, ти наистина ли мислиш, че 15 години с нулева инфлация няма да избият? Една 50% инфлация сега си е нормален резултат. К'ва свръхинфлация бълнуваш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ххахах

  22 Ное 2023 18:35ч.

  Еврол@йнар, колкото и да ти е тъжно, връщане назад няма. Сега е момента хохлте да се отърват сравнително леко , със загубата само на няколко области.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ashurbanipal

  22 Ное 2023 18:56ч.

  Войната ще спре след като Русия признае границите на Украйна от преди нашествието в Крим през 2014 и изтегли окупационните си войски от Крим и източна Украйна. От това дали мирът ще е преди или след кончината на Путин, зависи колко убити руснаци и украинци ще му се пишат на сметката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нашмъркан с бял прах асириец

  22 Ное 2023 19:08ч.

  Още един дет му е отхвръкнала чивията... Сбърканяк, сбъркал си форума бе, тука отдавна не пасем зелена трева.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ххахах

  22 Ное 2023 19:15ч.

  ashurbanipal, ти самият си наясно ,че това няма как да се случи, ама дрънкаш тъпите си опорки .Лаф да става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  22 Ное 2023 22:40ч.

  Войната ще свърши или когато наркоманът хвърли кърпата, или когато и последният укpoп натори черноземът на Малорусия. Цял свят вижда, че уkропия няма как да спечели, въпреки натовската подкрепа, само дeбилните русофоби още не могат да проумеят очевидното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  22 Ное 2023 19:07ч.

  Война в момента няма. Има едни момчета, мръзнещи в едни окопи около едни порутени селца и паланки. През деня ходят до селото и едните и другите да си разменят цигари. После се прибират в окопите и се "стрелят". Естествено в ГЩ се изпраща доклад и "филмче" как едните са взели къщата на баба Маня, а другите-къщата на баба Настя. Крим, ДНР, ЛНР, Запорожение и всичко под р. Днепър не е украинско. Не е и руско. Крим е "Автономна република Крим", призната от Украйна официално (преди актьорчето и крадливата му пасмина да дойдат на власт). Дори имам географска карта -украинска, на която е изписано така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • erkek

  22 Ное 2023 19:32ч.

  Абсолютно точно! След 2014 с леки прекъсвания заради Минските споразумения се "стреляха" с работно време.В 17.00 часа приключваха.Едните се отегляха да си пият водката в Донецк а другите в Харков. Много интересно беше също така в единия край на Донецк имаше футболен мач с почти пълен стадион а в другия се "стреляха"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SOS

  22 Ное 2023 19:11ч.

  Някой знае ли с какво Русия е навредила на България, примерно? Не знам покрай какви нейни раздухвани "имперски" интереси, и така да е, но ние се появихме на картата след 500г на подчинение в Османската империя, самостоятелни, с името си.След 500г, благодарение именно на "дружбата", интересите на запада с османците, просто ни изтъргуваха - "дръжте си там православните балкани, а ние да си правим бизнеса" и така 500г. Сега сме със същия този Запад, доброволно, по овчи тертип. След ВСВ соца(СССР) смени фашизма, нали така, и някой може ли да изреди всички огромни строежи на язовири, болници, училища, градове, фабрики, заводи, безкрайни са, по време на лошия соц? После дойде "демокрацията." И как върви вече повече от 30г - просто започна с махане на цялата соц(СССР) икономика, ама не предложи нищо, освен минаването на цялата тази икономика в частни ръце. И къде е Ганьо да каже колко е намазал от тази "демокрация", щото няколкото частника ги знаем, ама къде е простолюдието, така наречения "народ", щото всичко става с негово съгласие, нали? Да сте чули да протестира, да се вдигне, да си защити интересите? Та така и за децата и внуците ни и още 500г, ама този път и след тях ще сме си овце. Нека е, щом е волята на народа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  22 Ное 2023 19:17ч.

  По времето на соца бяхте бедни като цървули, добре че болшинството не ви пускаха на запад за да разберете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  22 Ное 2023 19:25ч.

  Бяхте...ти къде си бил тогава? В Париж ли или в гащите на баща си? Никой не е бил беден. Напротив-сега има повече бедни отколкото тогава. Тогава бяхме "еднакво живеещи", но не и бедни. Може би ти си бил беден тогава. И на Запад си се ходеше нормално. Не знам кой ви е го втълшил, че не можеше. През 70-те и 80-те години всеки можеше да излиза на Запад. Както и сума ти западняци идваха тук. Да, трябваше изходна виза, но тя се взимаше лесно. Като сме били бедни, защо всички си вгидаха къщи и имаха апартаменти (без 30-годишна ипотека)?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само от газовия рекет България

  22 Ное 2023 19:26ч.

  Загуби 4,5 млрд. Лева и е хубаво да си ги събере от вас рубладжиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ххахах

  22 Ное 2023 19:32ч.

  Какъв рекет бе , маймуно соросоидна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  22 Ное 2023 19:32ч.

  ...а вие по времето на соца къде бехте?... или не бехте?... щото соцът не ви пониса...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  22 Ное 2023 19:58ч.

  Митове и легенди, крадяхте от държавата, иначе с двеста лева доникъде. Излизаха на запад десетата, останалите с късмет в соц блока. Кореком беше window shopping. Имаше много контрабанда от шофьорите и пампурджиите. Пълни цървули бяхте, аз бях в началните класове и си спомням мизерията. Сега квалифициран работещ в София може да пътува и харчи свободно. Смешници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те тия са все такива

  22 Ное 2023 20:55ч.

  Бивши военни с миризливи зелени чорапи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dovolen

  22 Ное 2023 21:16ч.

  До евротъпанар: твоите глватари сега крадат от цяла европа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  23 Ное 2023 0:17ч.

  Тогава бяхме "еднакво живеещи". Бе имаше и по-еднакво живеещи. А другите преживавахма някак си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дърт Анонимър

  22 Ное 2023 20:12ч.

  ЕВРОКОМИСАРЯТ е полезния идиот, както украинците. Ние също сме се запътили на там с тези подлоги дето мислят, че управляват БГ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  22 Ное 2023 20:13ч.

  Не че нещо ама не беше ли жужо, който отпочна специалната операция?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • причинност и времева последователност

  22 Ное 2023 20:28ч.

  Не. Това беше реакция на предизвестено нападение от страна на НАТО срещу независим Донбас чрез прокси-режима в Киев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  22 Ное 2023 20:50ч.

  Ха-ха. "современная Украина – целиком и полностью детище советской эпохи. Мы знаем и помним, что в значительной степени она создавалась за счёт исторической России." http://kremlin.ru/events/president/news/66181

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нямате амнезия, така беше

  22 Ное 2023 20:57ч.

  Щото такъв е Сценарият /предаден от Клаус Швааб, приятел Жужов/ . Русия трябва да стане лошата , "агресорът" , международна изолация, санкции , самодостатъчност вътре , и т.н. каквото наблюдаваме. Това е част от РЕГИОНАЛИЗАЦИЯТА която задействаха рогатите, като етап от НСР , част от Адженда 2030. Всеки регион го "работят" според националните характеристики. Европейците с удар по стандарта, страшки за епидемии, климатични катастрофи, джендър повелята. Руснаците кълват на "патриотизъм" и "Ставай страна Огромная!" - що да не учавстват в една ерзац война ? Да се трепят с братята си украинци ! Да се върнат към въоръжаването ! И по-далеч от Европа, да отиват в обятията на жълтите ! Жълтите пък са готови цифрови роби. Критикуваш Си в интернет ? Блокаж на социалния ти рейтинг и една кока-кола не мож си купиш от машина ! Прав умираш от глад... Русия смело крачи към Китай /цифрова рубла !/ Изобщо ! Не усещате ли как сатанистите се бъзикат с всички региони и навсякъде пробутват едни и същи повели, но облечени в местни, фолклорни носии ? Ако не го виждате, значи вече сте умрели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как се провежда Сво

  22 Ное 2023 20:58ч.

  Може да се види в Газа. Орките на Путьо са на светлинни години от Цахал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия не убива цивилни

  22 Ное 2023 21:32ч.

  Лицемер, щеше да пищиш ако руската армия бе постъпила така с цивилните в Харков и Киев, както армията от баби ЦАХАЛ постъпват с цивилните и инфраструктурата им в Газа. Криво съдиш и добро няма да видиш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питащ

  22 Ное 2023 22:23ч.

  Ти си олигофрен или ... ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И пак питам

  22 Ное 2023 22:25ч.

  Путин да не срина цяла окраина за разлика от евреина който не остави камък в/у камък в Газа ? Явно си прост като денков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  22 Ное 2023 21:07ч.

  Какво спиране , защо ? Тези трябва да бъдат избити до крак !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  22 Ное 2023 21:12ч.

  Той и Хитлер е казвал, че KZ лагерите са трагедия и искал евреите сами да идват дотам и после да влизат с душегубките без натиск, ама на - не искали пустите му евреи. Т.е. не искали мир и трагедията продължила. Този урок от историята не е научен. Май.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  22 Ное 2023 22:43ч.

  Поредната силна реч на Путин. А че чучулото байдън не участвало и не слушало, не е загуба - то не може да схване дори един кратък абзац отведнъж - докато стигне до края ще забрави не само началото, ами и ще забрави къде се намира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  22 Ное 2023 23:58ч.

  С'я на жужо всички речи са му силни. Лошото е, че са лъжливи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  22 Ное 2023 23:21ч.

  Сега, след като Израел се закучи, и не ще да се мести в Крим, а СВОто беше необходимо за да се свърже Крим с Русия, тази война стана излишна. Американците открито вече призовават Зеленски да се спрат военните действия. Англичаните се спотайват, значи пак са против, и извадиха от нафталина голямата секира Камерън, Чарлз го направи сър, и го турнаха за министър на външните работи. Наддаването е кой кого ще оноди. американците англичаните, или обратното

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Факта че само някакви второстепенни

  23 Ное 2023 9:19ч.

  държави са слушало недругарят ни Путин показва напразните му усилия за поредният”договорняк”,диктуван му от неговите приятели милиардери-ново капиталисти като Дерипаска,Абрамович и т.н.!Жалко че заради неистовото му желание да се изживява и живее като западен богаташ десетки хиляди руски момчета и жени си отидаха ей така,с лека ръка!Заради провалената военна операция Путин,Шойгу,Герасимов ,Наришкини повечето дебелогъзи руски генерали един ден трябва да се изправят пред военният трибунал на Россия и да понесът най тежките наказания!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • P.S.-Докато в Россия не бъде ликвидиран

  23 Ное 2023 9:23ч.

  дивия азиатски капитализъм,включая 5-а колона в нейното ръководство ще бъде така както днес Вовата днес се опитва да стъкми поредният “договорняк” със Запада!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Запад не слушат, не обръщат внимание и не помнят какво казва Путин

  23 Ное 2023 11:39ч.

  Той ясно и точно каза в началото на войната: "Мы будем стремиться к демилитаризации и денацификации Украины". Докато не го постигнат, войната ще продължава. А тези приказки пред Г20 са политически галимации, защото знае, че Зеленски забрани преговорите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изключили си стрийминга

  23 Ное 2023 12:31ч.

  Ама после веднага ще прочетат какво е казал , идиотите от ЕС си подпалиха къщата , за да изгори на Русия плевнята . Дано се намерят разумни хора е ЕС . А ако попитат народите си , на всички им е омръзнало да пълнят тази каца без дъно Украйна за своя сметка , а и въпреки пропагандата вече хората разбраха много истини . Но искам и друго да напиша ,наистина Русия я кара доста лежерно тази война .През лятото гледах един бивш военен - руснак как каза ,че не бомбардират влаковете с оръжията и още други логични и разумни неща , които ме убедиха ,че и Русия не бърза да свършва войната - тестваха си армията и оръжията , тестваха оръжията и на НАТО , направиха си подобрения , помогнаха на военната си промишленост , усилено строят в завзетите територии , изтощиха армията на Украйна ( нещо много важно за бъдещето ) . Гледат сеира на силните икономики в ЕС , гледат сеира на джуджета -пустословни и зависими като нас , балтийските държави и други . На САЩ ползите ги знаем . Чакам Русия и САЩ наистина да спрат войната . Пожелавам не само Русия да си прибере всички рускоезични територии , но и Полша , Унгария , Румъния ( не знам дали има други ощетени от Сталин етноси ) , да се сложи край на тази измислена от съветските комунисти територия . Нека Украйна си остане за етносите с роден език мовата ( ама и техните ''украински '' говори са различни ) .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Единственият начин нещата в Русия да се променят към по-добро и руснаците да се освободят от агресивните амбиции на терористичния режим на Путин е да претърпят национално унижение (по примера на нацистка Германия)

  23 Ное 2023 15:51ч.

  От 2022 г. до момента Украйна освободи повече от половината земя, окупирана от Русия. През 2023 г. Украйна изгони руския флот от по-голямата част от Черно море. 2024 г. трябва да бъде годината, в която Украйна ще изхвърли Русия от небето си. И тогава руснаците ще имат възможност да започнат да изкупват вината си като съучастници в мракобесния сталинистко-имперски фашистки режим на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кретен

  23 Ное 2023 23:42ч.

  Ти някъв психоболен като тагаренко ли си ? Я прочети сводките от вашите служби и тогава пиши глупости 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полковник Килгор

  25 Ное 2023 14:02ч.

  Само следя по плажа летото кои са ватинки и им пръсвам идно спрейчи на кърпити дукът са къпят и следващата гудина вече ги нема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  25 Ное 2023 18:27ч.

  Ако отдадат Орелска, Брянска и Ростовска област, тогава може да се мисли за преговори. Иначе Западът и Украйна ще омаломощават тази урковска държава до откат. А всички знаят какво се случва в такива случаи: След погрома в Кримската война, Русия е изключена практически от Черно море. След погрома в Руско -Японската война 1905г., следва революция и полуразпад. След сгромолясването в ПСВ дойде болшевишкият метеж. След ВСВ Западът я пожали след като Хитлер изтреби 30 млн, а не трябваше. Но сега няма да има отърване - кликата ще продаде и децата си, за да остане на власт. Украйна ще се разпорежда със съдбата и - с разум и поглед в бъдещето. Слава Украине !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "И, разбира се, трябва да помислим как да спрем тази трагедия", каза той.

  26 Ное 2023 17:20ч.

  Нека помогнем на мисленето. РФ спира за стреля и изтегля своите войски от Украйна. Президентът Зеленски е обещал да не се стреля по гях когато се изтеглят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съжалявам само че не усмъртих Владимир Путин през 90те в Потсдам

  27 Ное 2023 5:33ч.

  където бяхме на конференция на кагебистите и той се беше напил с водка и повръщаше по коридорите защото беше йал чер хайвер развален от две марки кутията. Аз бях там с един маслен радиатор Смядово защото той купуваше такива работи за началниците си и след като ми го плати се напихме но той зе да повръща и бая се позамислих тогава да не го осмъртя като изкъртя мифките в кенефа с глъвъта му но го съжалих, защото беше един такъв слабичък и пияничък, щях да спася света от бъдещия Адолф Путлер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи