Полско издание: Под Авдеевка руските войски реализират най-мрачния сценарий за ВСУ

Полско издание: Под Авдеевка руските войски реализират най-мрачния сценарий за ВСУ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Положението на украинските въоръжени сили става все по-трудно с всеки час, пише полското издание Interia. Руските войски продължават масираната си атака на Авдеевка, опитвайки се да затворят украинците в така наречения котел. В най-тясната точка руските "клещи" са разделени от едва седем километра.

Според последните геолокационни данни от района на Авдеевка, руснаците са предприели редица атаки срещу украинските отбранителни линии. Непрестанните щурмове вървят на юг и на север от границите на града.

Със сигурност се знае, че руската 114-та отделна мотострелкова бригада успя да обърне ситуацията в своя полза в непосредствена близост до стъкларския завод, разположен в града. Украинските защитници се опитват да задържат настъплението с артилерия.

Действията на руския 277-и стрелкови батальон и 21-ва отделна мотострелкова бригада също бяха успешни. Руснаците успяха да пробият към железопътните линии и да заемат позиции в непосредствена близост до тях.

Затваряне на котела и блокиране на пътищата за снабдяване

Щурмът на руските военни ясно показва каква е целта им – бързо блокиране на пътищата за достъп до града, които биха могли да снабдяват защитниците му.

В момента, според информация, предадена от украински войници, път №00542, водещ от Орловка, се използва предимно за тази цел. Част от товарите се доставят по черен път от Северное.

Превземането на стъкларския завод от руските части би означавало, че най-важният транспортен път за украинците ще бъде напълно прекъснат.

Най-черният сценарий за украинските въоръжени сили е окончателното затваряне на котела, тоест пълното обкръжение на град Авдеевка. В момента, в най-тясната си точка, краищата на руските "клещи" са на приблизително седем километра един от друг.

Руснаците хвърлят затворници в щурма

Съобщения от висши украински командири сочат, че в момента войници от частите "Буря" участват основно в руските настъпателни операции. Отрядите се състоят предимно от хора, които са били мобилизирани от затвори или такива с присъди от военни съдилища.

"Руските окупатори продължават да използват отрядите "Буря Z" и "Буря V", за да атакуват украински позиции във всички посоки. Те са съставени от затворници и войници, извършили престъпления", казва генерал Олександър Сирски в публикация в социалните мрежи.

В момента тези и други формирования се бият на фронта близо до Бахмут, в района на Клешчеевка и Авдеевка.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

Коментари

 • бензинджия

  24 Ное 2023 7:50ч.

  "Украинските защитници" -- не бяха ли нападатели? ко стана?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поглед

  24 Ное 2023 10:42ч.

  УКРАИНСКИТЕ ЗАЩИТНИЦИ СА ОСНОВНО НАЕМНИЦИ. А РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ СА БИЛЕ ЗАТВОРНИЦИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Guest

  24 Ное 2023 12:25ч.

  Нашите са разузнавачи, а на противниците - шпиони. Игра на думи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  24 Ное 2023 7:51ч.

  Напълно логично развитие. Цвърченето на полските мишчици в хамбара ще нараства. Идва невестулката....няма вече мистър найс гай...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  24 Ное 2023 8:01ч.

  40 000 украинци са в чувал.Кремъл ги избива с касетъчни бомби.РБК-500 е жестоко и нечовешко оръжие... https://t.me/boris_rozhin/104570?single

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зипчо, мамин-сладък, ентелегентино????

  24 Ное 2023 8:26ч.

  Бацко????👹

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  24 Ное 2023 8:09ч.

  Сграда в Авдеевка пълна с трупове след използване на касетъчни бомби от руският експедиционен корпус... https://t.me/boris_rozhin/104569?single Глуповатите руснаци май почват да стоплят, че се води война.Кат албански реотан са... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зипчо, мамин-сладък, ентелегентино????

  24 Ное 2023 8:26ч.

  Идиото????👹

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А сега защо

  24 Ное 2023 9:18ч.

  Касетъчните боеприпаси първи употребиха украинците. Руснаците ги предупрудиха да не го правят и сига защо рИват?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  24 Ное 2023 9:45ч.

  ЗИП-е, само да попитам, бе кой, кой, кой започна пръв с касетъчни боеприпаси, от дека се доставиха, кой ги произвел и чие е гнусното античовешко политическо решение този вид боеприпаси да доставят на нацистко-фашисткия УкроВЕРМАХТ. А, и, не бяха ли предупредени същите тези фашисти, че ако си позволят да използват ,,касетките", ще получат същото, но умножено по 100 ! Само питам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • след мен и потоп

  24 Ное 2023 9:49ч.

  Колкото и да ги предупреждаваш, те просто са немислещи. мисленето им трябва само за задоволяване на похоти. А едно такова мислене няма как да бъде далновидно и стратегическо. Хомо Сапиенс-ът си отива първо у неконтролируемия консуматор и именно заради пълната отдаденост на сетивистко жалко битуване и изпълнение на всякакви възможни идиотски прищевки тутакси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • браво

  24 Ное 2023 10:22ч.

  Точно така. На всеки укрофашага трябва да се отвръща със същото по сто. Докато им уврат простите кратуни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  24 Ное 2023 10:34ч.

  Юрий Подоляк каза, че касетъчни боеприпаси са използвани от руснаците и преди доставката на такива на украинците от Запада. Има различни видове такива но изглежда ,че доставката на западните е развързала ръцете на руснаците и са започнали да използват нови по-мощни видове досега неизползвани на фронта. Идеалистичната представа на зелените или розовите чорапки за техните отбори като носители на някакви по-хуманни методи за водене на война е трогателно смешна. Война е и всеки се спасява както може . Хуманизма е докато първата мина се взриви в окопа до теб и видиш бойния си другар с изкарани черва. През 2СВ американците получават разузнавателни данни, че немците се готвят да използват химическо оръжие и им изпращат кратко послание- цялата мощ на американската химическа индустрия ще се стовари върху цялата Германия. В тази война руснаците също избягват да бъдат инициатори на използването на по-мощни унищожителни оръжия по-същата причина- да не се предизвикват САЩ да се намесят твърдо в конфликта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжеш. Първо, фамилията е Подоляка.

  24 Ное 2023 13:37ч.

  Второ, иди на podolyaka.ru, намери къде точно е говорил за използвани от руснажите касетъчни боеприпаси и трето, посочи тук. Лъжец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русофилка

  24 Ное 2023 15:47ч.

  Те като са НЕМИСЛЕЩИ, нали ЗИПчовците много МИСЛЯТ? Що не ги предупредиха милите, да не си играят с касетите, че ще им се върне по 100? Барем на оная в халата от посолството да бяха пошепнали/ то не че щеше да го проумее/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  24 Ное 2023 23:36ч.

  На тебе ясно ли ти е какво е касетъчен боеприпас? Точка У с мини лепесток е касетъчен боеприпас, авиобомба която се разделя на няколко заряда които се самонасочват към отделни машини в конвоя е касетъчен боеприпас и т.н..Сега руснаците започнаха да използват 500кг касетъчни като за оправдание вдигнаха панаир за касетъчните снаряди от американците. И руснаци и украинци от началото на конфликта използват касетъчни боеприпаси. И ако си мислиш че термобаричните са по нежни от касетъчен снаряд дето пръска двадеситина килограма съчми си и дилетант. И се принудиха да използват касетъчни авиобомби заради невъзможност да използват ТОС който е с далекобойност само 6 км и дроновете ги унищожават без проблем.. И да Подоляк го е казал. Така ми казаха от американското посолство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Затворниците са майсторите на военното дело!

  24 Ное 2023 8:16ч.

  Сигурно според укрите и в Главният щаб на руската армия е пълно със затворници. Абе то не останаха хора по затворите в таз Русия, ей!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Буря Z" и "Буря V"

  24 Ное 2023 8:17ч.

  :-D ...........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маймуната Дарвин

  24 Ное 2023 8:47ч.

  Лошо за НАТО ! Щом руски затворници, успяват да разбият редовна войска обучена и въоръжена от нас НАТОВците то какво ли би се случило ако започне да воюва редовната руска армия ? Лошо за НАТО ! Лошо ! Предлагам на Тагарев да започва да гради американската база край Ямбол, че май не разполага с много време .. цък цък цък

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  25 Ное 2023 20:16ч.

  Да тренира захват за колесник.Скоро ще му трябва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старшината

  24 Ное 2023 8:57ч.

  Зачиствайте по-бързо в украйна и идвайте насам, че тукашнатакочина вони, та се не трае!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  24 Ное 2023 9:24ч.

  Затворници громят НАТО. Мъка за Тарарюк и Мони Паси

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 004

  24 Ное 2023 10:24ч.

  Нямат време за мъка. Подготвят раниците, да са им готови, като виснат по колесниците на самолетите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кадиров

  24 Ное 2023 9:28ч.

  Падането на Авдеевка вече е нарисувано. Руснаците млатят с какво ли не позициите на ВСУ. Минимум 20000 пленени ще има! Разгром... Но това не е единственото направление. Руснаците интензивно атакуват и Сумска област, която някак е извън полезрението. Очевидно е, че РФ не подава фандък при могобройните призиви от Запада за примирие и преговори. Напротив... Разтеглят фронта до възможния максимум и първия як котел след Дебалцово в Авдеевка е ясен. Но тепърва ще имо още.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калпазанче

  24 Ное 2023 9:33ч.

  Путин отдавна не разчита на вътрешен преврат 404. Демилитаризацията означава пълно сломяване на съпротивата на ВСУ по целия фронт и Победен марш по улиците на Киев, Одеса, Харков Суми Чернигов и други все още далечни области, но е ясно че РФ ще има излаз на р. Дунав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  24 Ное 2023 10:17ч.

  Да ве, по Херсон марша по Херсон го направиха! После кръгом - и пак напред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генчо

  24 Ное 2023 13:40ч.

  Да, миналата година руската армия отстъпи територии отвъд реката, но успя да запази съотношението на жертвите поне 10 към 1 в нейна полза. За излаза на Дунав мога да се обзаложа, че ще се случи, а дали руснаците ще контролират Херсон се обзалагам 5 към 1, че ще стане, защото е почти без съмнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мухи на мед

  24 Ное 2023 9:38ч.

  Под Авдеевка руснаците правят това което обявиха в самото начало - денацификация и демилитаризация. Ако затворят котела ще трябва да вземат нацитата в плен и им е по-полезно да ги мелят на кайма ,а тия да търчат в котела като мухи на мед.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е баш така

  24 Ное 2023 19:53ч.

  Оказва се, че доста "украинци" в плен са си живи руснаци, които даже тръгват да се сражават срещу довчерашните си командири-бандеровци. Впрочем, на укр страна пък има руски психари - неоезичници...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каква е целта им – бързо блокиране на пътищата за достъп до града

  24 Ное 2023 9:42ч.

  Това е някаква полска шутка, написана по руска поръчка /да,да/ . Авдеевка е военно-оперативен ЦИРЕЙ в линията на руснаците 9 /девет/ години ! Това е плацдарм за украинската артилерия на 15 км. от центъра на Донецк , от който плацдарм бяха изстреляни стотици хиляди снаряди и ракети и бяха убити хиляди жители на Донецк ! Невероятен срам и провал на руското военно командване, че за 9 години не се намериха сили и средства да изрежат този ЦИРЕЙ , да спасят хиляди свои граждани... Сегашният щурм на Авдеевка е безкрайно закъснял ! Отчайващо срамно закъснял щурм, който на всичко отгоре върви с мравешки темпове. С очевидното желание да се проточи максимално във времето. Нещо за което вече не може да не подозираме, че идва като заповед от Горе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като репеи

  24 Ное 2023 9:52ч.

  Тава беше валидно преди да обкръжат Авдеевка от три страни. Сега всеки изстрел на гаубица веднага се вижда,засича и следва ответен удар. Сага укрите само може да се държат като репеи към земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "бързо блокиране" ?

  24 Ное 2023 9:46ч.

  Е че 9 години си е бързо. 100 годишната война е продължила над 100 години ! Така че руснаците са бързи, след още 9 години може да стигнат до Часив Яр или дори до Славянск ! Слава Путину, слава ДОГОВОРНЯКУ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генчо

  24 Ное 2023 13:47ч.

  Ама хората в Украйна, дето се очаква да воюват свършват твърде бързо и с това темпо едва ли ще ги има след 2-3 години, а ако се разчита на такива като нашият военен министър Тагаренко... Освен това намаляват значително боеприпасите и парите на запада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано да е вярна

  24 Ное 2023 9:53ч.

  тази информация,дано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кога ще се осъзнаят

  24 Ное 2023 10:21ч.

  Онзи ден десетки материали в западни медии, че клоунът вече е абсолютно сам и единствено придворната му гвардия го пази от саморазправа. Вчера имаше обширен материал за десетки хиляди украинци в наборна възраст, които бягат незаконно през граница в която и да е държава, само да не отидат на фронта. Днес обширен материал, как украинските военнопленници минават на страната на Русия и се бият за нея. А нашите евроатлантически ОВЦЕ /или говеда/продължават да се опитват да ни набиват в главите, че трябвало да воюваме за и да подкрепяме Украйна. То собственото му население не го иска този фашист-наркоман, те тия от ПП/ДБ тръгнали нас да ни набутват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Керпеден

  24 Ное 2023 10:27ч.

  Украинския батальон на полк. Кривонос ,в състава на ВС на РФ вчера при настъпление срещу позиции на ВСУ заловили в плен двама грузински снайпери от чуждестранния легион на ВСУ и ги предали на съответните фронтови служби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  24 Ное 2023 18:00ч.

  Не съм сигурен друже, обаче моята информация е, че има НЕГЛАСНА заповед до руските части по цялата линия на фронта, когото се касае за ГРУЗИНСКИ наемници, павилата за вземане в плен да се игнорират. В тази война, пардон - СВО :) :) ;), най-големите изверги и главорези доказано са грузинските малоумници и спрямо тях се прилага "бързо производство". Не се вземат в плен. Изчезват завинаги от майката Земя. Свръхбрутално и окончателно. Повярвай ми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам.

  24 Ное 2023 10:27ч.

  Според мен бавното темпо, освен лека приспивна за западнярите има и друга цел. Хайде, украинците почнаха да поизтрезняват, но се дава време и на руснаците да усетят колко лошо нещо е войната. Производството на муниции не се форсира , а и съюзниците не се изнервят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  24 Ное 2023 11:40ч.

  Принципно напоследък пълен котел не правят. Обкръжение от 3 страни с обстрел на "изхода" и постепенно изтласкване. Това беше при Бахмут до колкото помня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  24 Ное 2023 13:41ч.

  Точно така. Затварянето на котела вече не е стратегическа цел на операцията. Целта е да се унищожава колкото се може повече прииждащата жива сила на място отколкото да се разрушава селище след селище при постепенно настъпление. В идеалния вариант следва разрушаване на фронта и марш на скока. Но украинците са започнали да градят втора отбранителна линия Николаев-Одеса така че предстои да видим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Ное 2023 12:03ч.

  Вчера даже една певица от Русия думнаха барабар с оркестъра и и публиката. При Кобзон, както там казват, да си попеят. И естествено лъжи в стил Кожетбегавич- нямало убити, един ранен и разрушени сгради, цивилни естествено. После станаха 5 убити и т.н. Не 5 , 125 са гръмнатите, а ранените никой не брои вече. А и лъжите не убеждават никого вече. Хаймърсите са великолепни оръжия ! Специални благодарности на USA !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  24 Ное 2023 12:17ч.

  Правилно казваш. Укрите използват "великолепните оръжия", за да убиват цивилни. Слава кокаине!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Ное 2023 12:27ч.

  Цивилни ли ? О, не. Съвсем не си познал. Това е на линията на фронта. Там за цивилни е забранено. А и Мосад, пардон - ГРУ на ВСУ не се шегуват. Концерт за военни е идеална цел, легитимна при това. Следващият път - още по-голям урожай, пардон - концерт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  24 Ное 2023 12:55ч.

  Ами ти са написал за певицата и оркестъра и. И не е тайна, че ВСУ използват хаймарсите основно за удари по цивилни цели, като детски градини, болници и пазари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  24 Ное 2023 13:24ч.

  Опорката, че руската армия не могла да вземе Авдеевка 9 години си е само пропаганден алабализъм. Всяка война се нуждае и от причина която да я оправдава. Руската опорка, че Украйна в НАТО щяла да позволи разполагането на ракети които да ударят по Москва е същия алабализъм. Такива ракети и сега могат да се разположат от Прибалтика до Финландия. Какво по добро оправдание за войната от Бият нашите и алея на убитита деца? Руснаците не са вчерашни и много добре знаят, че националистическите настроения в Украйна никога не са изчезвали, имаше ги и преди 90-те години и то от хора на високи позиции в украинската държава и партия. Целта е депопулизация на територията с каквито и сладки приказки за братски народи да се прикрива. Следва мека асимилация на украиноезичното население до степен да не представлява съществен проблем за Руската империя какъвто е било през 18- 20 век. Което си е трудна задача и надали ще им се получи лесно. Запада взе да схваща за що иде реч и взе да говори за замразяване, преговори и т.н. но късно е либе за китка със Сарматите и Посейдоните на масата за преговори. Това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Затворници?

  24 Ное 2023 19:06ч.

  Предполагам, че са в раирани дрехи за да знаят укрите, че са затворници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Буря Z?

  24 Ное 2023 19:11ч.

  Търся из нета “ Буря Z” и само български сайтове. Нито един руски сайт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  24 Ное 2023 19:51ч.

  Дръжте се братя руси от УА, срещу русите от РФ... Коляда е близо, а на Коледа стават чудеса.. На 25 12 ще има чудо за Киев, а на 6 1 24 чудо за Москва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шегобиец

  24 Ное 2023 20:08ч.

  Никакъв мир за (п)Осрайна, само здрав секс до дупка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  24 Ное 2023 20:48ч.

  Защо да нема мир?? Да си спомним Йосиф ...свои хора го продали на исмлтяните.. пардон на англосащовете...............https://www.jw.org/bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B8/2/%D0%B9%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%84-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Ное 2023 21:54ч.

  Дотук Украинците изчушкаха към 25,000 руски ватенки под Авдеевка. Именно това е най-благоприятното развитие на ситуацията за Украйна - изчушкай ватенките на мах. А със студа нещастните жертвеници ще стават още повече. Отдавна е видно - никой не се грижи за ранените руснаци, оставят ги като говеда, каквито са си всъщност, да мрат по полето. Да не говорим за труповете - тях не ги прибират за да си спестят парите, давани на роднини при смърт във войната. Руска действителност. Най-гадното място за живеене в света е Русия, а вътре - да си руски войник. Глад, бой, мръсотия и безправие - кеф на квадрат. Слава на Украинците Герои !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Руските войски продължават масираната си атака на Авдеевка”

  24 Ное 2023 22:19ч.

  Не е масирана атака. Работят бавно и постепенно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Российский сатанизм - самий лучший сатанизм в мире !

  25 Ное 2023 10:00ч.

  Русия бърза в Адженда 2030 ! Повелите на Клаус Швааб се изпълняват от приятеля му Вова предсрочно. По-бързо от Европа дори, кушайте - https://rusvesna.su/news/1700687646

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи