Андрей Макин: Изявленията на някои западни лидери граничат с лудостта

Андрей Макин: Изявленията на някои западни лидери граничат с лудостта

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Изявленията на отделни европейски и американски лидери днес граничат с безумие. Това мнение изрази френският писател от руски произход Андрей Макин, говорейки тази седмица в Руския дом в Брюксел, съобщава ТАСС.

„Говорейки за култура, искам да съм оптимист, но днес е много трудно, защото тук (в Европа) днес те смесват всичко: култура, политика, война, произход на хората. Лудост е, когато чуваме г-н Борел да заявява: "това е нашата европейска градина, а всичко останало е джунгла", или когато бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт в отговор на въпрос за 500 хил. деца, убити в Ирак, отговаря: „Струваше си.“ Афганистан, Либия, този списък може да продълж“, каза Андрей Макин.

Отговаряйки на въпрос на ТАСС относно опитите за премахване на руската култура на Запад, Макин отбеляза: "Мястото на руската култура е в Европа. Аз самият принадлежа към поколение хора, които не се деляха на руснаци, беларуси, украинци, ние всички бяхме заедно и тясно смесени. В Русия съществуват 300 езика, стотици култури, стотици начини на виждане на света. Не съм голям привърженик на Съветския съюз, но мога да потвърдя, че СССР успя да ги съхрани. Бяха създадени университети, академии, учени и лингвисти пътуваха до всички краища на страната, изучавайки тези диалекти."

„Повече от 400 индиански диалекта са съществували в Съединените щати. Къде са те сега? Изчезнали, напълно унищожени заедно с милиони индианци, които бяха физически ликвидирани. Това е истински геноцид. Но какво се случва днес в Европа? За един ден получих две писма - от моето румънско издателство и от моето българско издателство. На какви езици са написани тези писма? Английски, разбира се! Защо да говоря румънски, български, руски? Това прословуто разнообразие вече не съществува. Това е катастрофа, това е жертва, защото всеки изчезващ език е изчезваща култура, цял изгубен свят“, отбеляза Андрей Макин.

Свързани статии: Андрей Макин: Плюенето по Русия няма да помогне на Украйна

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Българите които пишат на английски

  23 Окт 2022 8:36ч.

  Са дебили. Англо-поклонничеството на българите е комично ! Защо пишете на френски писател на английски, за Бога ? В самата Франция английският е все още тера инкогнита. Защо не намерите франкофон да ви напише писмото на френски ? В ЕС от 400 милиона население едва на 6 милиона /Ирландия/ матерният език е английския ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  23 Окт 2022 10:04ч.

  ами няма как матерният език на ирландците да е английският...все пак си има ирландски език, на който днес говорят 350 000 души...това, че галският/ирландският/ език е смазан от английския, е очевадна истина...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  24 Окт 2022 9:37ч.

  Ползата от владеенето на чужди езици е силно преувеличена, точно както и сиромахът е склонен да преувеличава силата на златото. По-важно е какво казваш, нежели как го изразяваш. Знаенето на езици е полезно, спестява много усилия. Но до там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  24 Окт 2022 9:38ч.

  Лъжа, изречена на английски не става истина. Псувнята на френски пак си е ругатня. Но това не означава да връщаме долари и евраци, само щото са изписани с латински знаци. Както и да предпочитаме монголски тугрици, само щото са на кирилица. Ценността е в същността, не е в опаковката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Постъпваш в компания на работа ...

  23 Окт 2022 8:41ч.

  Нито ще контактуваш с англоговорящи контрагенти. Нито шефовете са англоговорящи, чисти булгаристанци с претенции /мамини номенклатурни дечица от АЕГ/ . Интервю на английски ??? !!! Защо бе ? Чува ли ли сте за Паисий и "О, неразумний юроде , поради что се срамиш ..." ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  23 Окт 2022 9:35ч.

  Силни и верни думи. Западната мулти-култи идеология е окарикатурена заемка на реалното равноправие по пол, етнос и пр., което беше постигнато при социализма. За лаещия английски също напълно споделям написаното, има толкова по-мелодични и богати езици. Но най-важното според мен е, че нарушава наложеното на запад табу върху критиката на определени теми и личности - “Струваше си.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  23 Окт 2022 10:38ч.

  Напълно разбирам и изцяло приемам тезата на Макин. Странна фигура. Философ, очевидно обучаван под старата догма. 1988 емигрира. Човек от сой, който въпреки житейските трудности в началото на емигрантския живот, превъзмогва, успява. Остава на страната на духа, отказва семпло предаване на личността си на материалното. На 65 г. вече няма никакви съмнения за истинск. същност Обетованата земя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  23 Окт 2022 11:11ч.

  Точно и правдиво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В новата Конституция...

  23 Окт 2022 13:28ч.

  Която ще приеме жълтопаветната дебилна генерация под контролa на Козяк 16, ще бъде записано ! "Официалният език на страната е Английският ниво А1" . Закривай ! И да не забравите да бутнете паметниците на Паисий и Софроний... Cancel culture , другари !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе мужик пропаднал,

  23 Окт 2022 16:26ч.

  Преди да плюеш по Борил си задай въпроса защо по руските официални телевизии дават само руски филми, нещо, което и в С. Корея го няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Пърмаков

  23 Окт 2022 17:43ч.

  А какви ли филми дават по американските официални телевизии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи