Американска торта след Хирошима и Нагасаки

Американска торта след Хирошима и Нагасаки

Списание "Лайф", 1946г. Вицеадмирал Уилям Бланди, съпругата му и контраадмирал Франк Лоури режат торта под формата на атомна гъба след ядрени опити в Тихия океан. Фотографията е направена една година след бомбардировките над Хирошима и Нагасаки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • observer

  09 Авг 2017 11:39ч.

  И до днес ни обясняват, че атомните бомбардировки всъщност са спасили човешки животи, защото са отказали японците от съпротива. Пропагандата през войната представя японците като жълти маймуни, много вероятно американците не биха използвали тези бомби в Европа, ако ги имаха по-рано. И макар, че имаше някога легенда как командирът на Енола гей се побъркал от угризения на съвестта, всъщност всички участници са се гордеели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hwishy

  12 Май 2022 14:01ч.

  brand bactrim - <a href="https://bactrimx.store/">bactrim canada</a> sildenafil 50mg pills for men

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Abflss

  25 Юни 2022 12:28ч.

  cyclobenzaprine 15mg over the counter - <a href="https://rketorolac.com/">ketorolac without prescription</a> buy inderal 20mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Aagijs

  11 Юли 2022 23:24ч.

  fda approved over the counter ed pills - <a href="https://edpillsfsale.com/">online ed medications</a> sildenafil 50mg generika rezeptfrei kaufen

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Olpmfa

  23 Авг 2022 9:10ч.

  purchase imdur pill <a href="https://atorvastatini.com/">lipitor 40mg cost</a> buy tenormin 100mg for sale

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спасила е, вкл. Японски

  06 Авг 2023 22:11ч.

  Виж данните за жертвите от Всв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатанинско жертвоприношение

  07 Авг 2023 1:09ч.

  Библия, Второзаконие, гл.7:1,2. Моше към народа на Израил: "1 Когато Господ твоят Бог те въведе в земята, в която отиваш да я притежаваш, и изгони много народи от пред тебе, хетейците, гергесейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците, седем народа по-големи и по-силни от тебе, 2 и когато Господ твоят Бог ги предаде на тебе та ги поразиш, тогава ги изтреби, като на Бога обречени; да не правиш договор с тях, нито да ги пожалиш;" >>>>> Така ще бъде и с нас - овците на Балканите - като на Сатаната обречени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мамицата ви

  10 Авг 2017 0:34ч.

  американски идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха!

  10 Авг 2017 17:18ч.

  Ценности!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда

  12 Авг 2017 16:49ч.

  Не извиняваме американците. Жестокостите вършени от японците в Китай и Корея надминават по всички параметри американците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ванче

  07 Авг 2023 0:00ч.

  Две грешни неща са равни на едно правилно, а? Американците не са търсили справедливост за Китай, не търси справедливост там, където има само смърт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на гошо крика братчет

  15 Авг 2017 21:31ч.

  много добре са направили. комунистите си седнага на задниците поне за малко след това. ;) на комунягата по по шишарката. от дума не разбита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нено Димов

  15 Авг 2017 22:40ч.

  Какви идиоти пишат тук. Това е най-голямото престъпление в човешката история. За два дена са избити 300 000 невинни хора. Такова жестоко масово убийство историята не помни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Геноцид

  07 Авг 2023 0:58ч.

  Ядрен геноцид на САЩ над японския народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 900

  16 Авг 2017 21:58ч.

  Браво. Благодарение на бомбите войната свърши

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  25 Апр 2023 22:06ч.

  Ти явно си за психиатрията! Те всичките такива евроатлантици, като тебе са с болни мозъци! Войната свърши по-бързо, защото Сталин изпълни обещанието си пред американците и Червената армия се включи във войната срещу японската армия! Взривяването на атомните бомби над градове без военно значение си е чистра форма на военно престъпление и единствената цел на това бе да се направи опит с атомно оръжие на живо и да се сплаши СССР, за да е по отстъпчив във следвоенните преговори! Дори тогава още преди края на войната, под нареждането Чърчил и Труман, американците и англичаните правят планове за нападение на СССР. Планът е под наименование "Немислимо" и за малко да се реализира, но по време на парада на Победата на съюзниците в Германия, Сталин заповядва да се изпратят на парада най-новите съветски танкове. След преминаването им напарада американците се отказват, защото виждат, колко са на зад в танкостроенето и разбират, че атомното оръжие не може да им помогне, защото все още оимат малко атомни бомби за да парализират СССР!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на майка ти

  07 Авг 2023 0:03ч.

  че е направила експеримент с теб! Войната свърши благодарение на 27 милиона руски герои умрели за да се развее червеното знаме над фашистка германия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Човек

  17 Авг 2017 1:27ч.

  " Браво. Благодарение на бомбите войната свърши" Защо не бомбиха военни цели. Войната пак щеше да свърши. А бомбиха с атомни бомби градове с жени, деца и старци. Направиха го опитно. Следващите бомби ги гласяха срещу СССР / Русия. Първия план за нападение с атомни бомби е САЩински -- срещу градовете на СССР. Американците се управляват от изроди -- и преди и сега. Справка -- делата им и войните им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Човек

  17 Авг 2017 1:34ч.

  Същото правиха и през Втората Световна война -- бомбиха беззащитни цивилни. ( Червената армия воюваше срещу чужди войски, но не бомбеше гардове с цивилни, освен няколко пъти в отговор на Хитлеровите бомбардировки. Дори немците по-малко бомбиха цивилни от англичаните и американците. ) В претъпкания с бежанци Дрезден, бе подпален със запалителни бомби за да се получи огнена буря. Температурата бе около 1000 градуса. В Дрезден загина повече дори отколкото атомните бомбардировки. САЩисаните бомбардираха и София.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това с тортата е

  18 Авг 2017 8:10ч.

  типично поведение на психопати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  06 Авг 2019 13:20ч.

  Президент е Хари Труман - демократ! Нищо добро не очаквайте от левичари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Браво. Благодарение на бомбите войната свърши"

  06 Авг 2023 20:41ч.

  В клубовете ви по евроатлантически интереси така ли ви казаха? Прати им нооо поздрави и им кажи друг път да не пропускат - покрай величието на USA - да ви осведомяват и за някои дребни подробности: например като връзката между да разгрома на Квантунската армия от СССР и безусловната японска капитулация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И да не забравиш да им припомниш и USA бомбардировките на Дрезден,

  06 Авг 2023 21:04ч.

  Където - целият свят е знаел - е нямало нищо военно за бомбене, а са бягали мирни жители и германците са държали дори собствените им, на USA, военопленници (има такива градове по време на война и USAците много добре са го знаели). Та USA бомбите са претрепали и доста USA военопленници. Оцелелият по щастлива случайност Вонегът го е описал като свидетел. Но явно четенето не ви е евроатлантическа ценност. Освен инструктажите и директивите естествено, които повтаряте до баялдисване като повредени латерни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  06 Авг 2023 20:56ч.

  "Браво. Благодарение на бомбите войната свърши". Войната свърши не на 08.08.45, а на 15.08. когато Червената армия разби Квантунската армия в Манчжурия. Когато Хирохито разбрал за разгрома, обявява капитулацията на Япония. Не знам на кво ви учат по история, но Червената армия влиза във войната с Япония на 08.08.45, след втората бомба. Квантунската армия е била разбита за една седмица, но след бомбите! Япония няма как да е повлияна от двете бомби - то да не е сега с интернета и моменталното известяване! Знаели са, че са хвърлени две много мощни бомби, но нито са знаели за броя на жертвите, нито за радиации - нищо. То и американците не са знаели какви ще са последиците. На този етап - бомби като бомби. На американците не им е сефте да съсипват граждански обекти - Дрезден - 45 000 цивилни, Хамбург. Така че, бомбите с нищо не са допринесли за нищо. Измислиха тази глупост за предотвратяване на излишните жертви, за празноглавци като вас. Ако Русия сега, възприеме морала на Америка, и вземе, че гюмне хохлите с некоя бомбичка, за да избегне загуби, ще оревете ли орталъка? Ще го оревете. Ама Русия не е като Америка, че първо да стреля, после да мсли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А защо е на 8.8.45 г. знаете ли?

  07 Авг 2023 2:32ч.

  защото е точно три месеца след Деня на победата и отговаря на споразумението между съюзниците във ВСВ, СССР да влезе във война в Япония след три месеца. Нищо относно това не е записано в западните книги и учебници по история, напротив изтъква се колко коварно СССР е нападнал Япония, въпреки че тя не го нападнала когато армията му е била ангажирана с хитлеристкото нападение. Четох го и аз преди години, и не ми се вярваше че сериозни историци могат да напишат това, но явно Студената война бе причината да си кривят душата. Сега е подобно, макар да диктува друга война, пак истината е първата й жертва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  06 Авг 2023 21:09ч.

  По-горе някой спомена за кланетата, които японците устройват в Китай. Това са били буквално кланета по улиците - около 3 млн. китайци. Ей на тва му се вика геноцид! Ама някой да го споменава сега? Ма, моля ви се - ще засегнем японците. Китайците - кучета ги яли. Даже ще им клъцнем главите, да им е по-лесно на кучетата. Генерал Иван Винаров, тогава е бил резидент на съветското разузнаване в Китай и в книгата си, забравих ѝ заглавието, описва публичното обезглавяване на китайски комунисти. И снимки има даже, помня ги и сега. Въпросът е, защо на световната демократична общност окото ѝ не мигна - а е било средата на 30-те. И кореспонденти е имало, и фотографи - нищичко, майната им на китайците - на тва му се вика фашизъм. А сега японците и Западът дават акъл на руснаците! И още нещо - в нашата Уикипедия пише, че разгрома на Квантунската армия оказал силно травмиращо въздействие на японския народ! I sictir! В смисъл - Ах!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, но

  07 Авг 2023 3:44ч.

  японците се извиниха от най високо правителствено ниво - преди няколко години май беше. Въпреки това - няма как извинение от наследниците на извършителите да промени каквото и да е. Но от друга страна е едно признаване на вина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  06 Авг 2023 22:05ч.

  Най-зле са индийците... англичаните са им прилагали гладомор неколко пъти, затова сиги тия ги управляват в англата 😄😆

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  06 Авг 2023 22:11ч.

  и у нас "тук и сига" стана развъдник на шизофриния. днес са bg Уййййкиндити на жълтопаветнити шизофриници. уааау

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Причината другари е много

  06 Авг 2023 22:14ч.

  Проста. На Запад човешкия живот е много ценен, докато в Азия не е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?!?!?$

  06 Авг 2023 22:38ч.

  ?!?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  06 Авг 2023 22:42ч.

  Причината е проста за прости хора. Да си спомним пак Дрезден и Хамбург, че и Ковънтри. А що не и София - с играчките-бомби, за които Джимо няколко пъти писа в оня вестник. Кво, Дрезден, Хамбург, че и София, в Азия ли са? Другарю?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Става дума за собствената армия,

  06 Авг 2023 22:45ч.

  Бе комуне. За собствената. Ама нали, щото за ценой не постоим дадохме 28 милиона жертви, а германците само 5,7 милиона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  06 Авг 2023 22:52ч.

  Впрочем, другарю, чувал ли си за Герника? Пикасо е нарисувал едно голямо платно за сринатото от Франко и германците баско селце. Когато един генерал от ваште я видял, попитал: "Кой е авторът?" "Вие" му отговорил Пикасо. Кво, Испания и Германия в Азия ли са? Другарю?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайде, не се излагайте с това "другарю"

  07 Авг 2023 1:25ч.

  Най-големите фашисти на село станаха партийци. От дядо ми съм го чул. От комунист, бит с тояги цял месец без съд и присъда в Оряховския затвор и освободен заедно с всички политически затворници на 06.09.1944 г., след като на 05.09.1944 г. СССР обявява война на хитлеристкия съюзник Царство България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таз причина върви при някои по-прости другари

  07 Авг 2023 2:53ч.

  така че намери си другарите по акъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Затова днес САЩ и Япония са заедно срещу мракобесните адрени шантажи на Путьо!!!

  06 Авг 2023 22:34ч.

  В деня на годишнината от бомбардировката на Хирошима Япония осъди руските ядрени заплахи. За втора поредна година град Хирошима не покани Русия и Беларус на възпоменатлената церемония заради войната в Украйна! >>> https://www.bta.bg/bg/news/world/502227-v-denya-na-godishninata-ot-bombardirovkata-na-hiroshima-yaponiya-osadi-ruskite-y

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  06 Авг 2023 22:43ч.

  Да си се гушкат. Хвани единия и удари другия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харакири

  07 Авг 2023 1:29ч.

  Японците са майстори на ритуалните самоубийства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  06 Авг 2023 22:49ч.

  Да превърнеш разрухата, унищожението , масовото убийство и осакатяване на хора, причиняването на жестоки страдания, какъвто и да е контекста и историческия момент, в наслада и пиршество, си е психопатия и престъпление! Във войната винаги има жестокости и смърт от всички страни, но не знам друга страна да е превърнала това в повод за хедонистично удоволствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шойгу пее и се весели на новогодишен купон, когато над 110 хиляди руснаци бяха избити в братоубийствена война

  07 Авг 2023 0:06ч.

  https://www.youtube.com/shorts/Cjp8J89x8jM

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето поредните ванки, умряли в наслада да се бият на чужда територия за повече взятки, яхти, метреси, власт на клептократските кремльовски старци - канибали

  07 Авг 2023 2:49ч.

  https://t.me/chernobaw/7299

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сладкар

  07 Авг 2023 0:06ч.

  Една такава голяма торта след ядрена гъба над Ню Йорк ще бъде разкош!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  07 Авг 2023 3:38ч.

  И тогава каква ще бъде разликата между нас и тях? Да желаеш смъртта на хиляди хора... Още повече, че това няма да причини болка на силите извършващи зверствата. Ще бъдем като побесняло куче което хапе пръчката с която са го ударили. Разсъдителност е нужна, твърдост и хладнокръвие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  07 Авг 2023 0:29ч.

  "Бе комуне. " Уж сме на "другари". Което е малко авансово, щото много хляб има да изядеш, за да ми станеш "другар". Един живот няма да ти стигне. Та, кво викаш за собствената армия? Да я пазим? Ми пак да попитам, ако Русия вместо да пази нещастните цивилни хохли за сметка на своите бойци и изпусне некоя бомба над Киев да речем, пак ли ще ги дърдориш същите глупости? Другарю?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  07 Авг 2023 0:38ч.

  И шапката на госпожата е в стил Хирошима и Нагазаки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бомбите над

  14 Авг 2023 14:19ч.

  Хирошима и Нагасаги са знак на отмъщение за унищожаването на американски кораб с 1000 военнослужащи на борда от японците, намиращ се в началото на Втората световна в пристанището на все още неамерикански град в Хаваите, в близост до сегашната столица Хонолулу . Труман е трябвало да покаже, че е велик президент на Америка само 2 месеца след смърта на предшественика си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи