"Демократът" халюцинира руски заговор навсякъде - дори в шокова зала на "Пирогов"

"Демократът" халюцинира руски заговор навсякъде - дори в шокова зала на "Пирогов"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Седмицата ни сервира поредна пълна порция причини да преименуваме "Демократичния човек" на "Параноичния човек". Кошерното съзнание на "граждански активния" обществен слой съзря пореден и порочен руски заговор срещу властта, справедливостта, евроатлантическите ценности и други пароли на площадната превъзбуда.

За проправителствените пастири на системното онлайн възмущение скандалът в "Пирогов" изобщо не е една история за министерски съветник, който си изпуска нервите пред лекари и медицински сестри, и според собствените му оплетени обяснения "на шега" споменава името на министъра, а според свидетелствата на половин дузина медици ги заплашва с уволнение и служебно положение.

Не, в лицето на реалността демократичният човечец се чувства объркан и уплашен като сухоземна костенурка в ръцете на настървена млада министърка на туризма, пристигнала на морето след природно бедствие, за да позира за неадекватна пиарска фотосесия.

Гласуващият за "правилните партии" персонаж не е способен да приеме информация за нагло поведение на техен човек във властта. Това е невъзможно. Няма как тези хронично невротични привърженици на сегашната сглобка да поемат през мозъчните си кори хипотезата, че самозабравил се партиен активист прави грозен цирк в "Пирогов" и афектиран настоява неговото дете да е с предимство пред другите. Някаква демократично-реформаторска амнезия пречи за обработването на целия плътен исторически фон от добре документирани истории за хора от властта, абстинентни за постоянни привилегии във всяка сфера на обществения живот.

Много по-лесно е за системно снизходителните без никакви основания градски либерали, които нямат грам срам да протестират срещу опозицията, например, да халюцинират руски заговор навсякъде - дори в шокова зала на "Пирогов". Социалните мрежи се изпълниха с болнаво бълнуващи инфлуенсъри, близки до властта, с хиляди последователи, с тежест във формирането на медиен дневен ред и обществено мнение.

Тези добре познати от сутрешните блокове, следобедните публицистични предавания и вечерните коментарни програми говорещи главици започнаха да чертаят тревожни теории на конспирацията, в които дългата ръка на Кремъл атакува съветник на военния министър през спящи руски клетки в "Пирогов". Лично Путин рони престижа на българската власт през свидетелствата на български лекари и медици за безобразно поведение на служител в правителството. Авторитетите на демократичната мисъл колективно изпуснаха в пространството ароматните си подозрения, че появата на информация в руска медия е директно доказателство, че в "Пирогов" се работи за Москва срещу властта. Това психиатрично по своята природа "мислене" си проправи път до национален ефир, където директорът на клиниката бе подложен на странен и срамен разпит. Човекът трябваше да отговаря за редакционната политика на руски медии, за Бога. Целият ефирен епизод приличаше на скеч, сглобен от пияни сатирици.

Мъжките амазонки и преторианките на правителствения патос продължиха своя поход към "сърцето на злото" с разследване на миналото и хобитата на медицинските сестри, свидетелствали за скандала. После се заровиха като куче за кокал в биографията на лекарите, на директора на "Пирогов", на хората, които са подкрепили тяхното възмущение от съветника, че и на онези, които са харесали тази подкрепа с по едно дигитално палче във "Фейсбук". На ред сигурно са онези, които не са застанали твърдо зад гъстата като развалена каша конспиративна теория, в която руски агенти от българска клиника правят заговор срещу военния министър, докато помагат на пострадалото дете на неговия съветник.

Ако всичко това звучи зверски глупаво и нахално невменяемо, то е така, защото поведението на демократичния термитник в последно време е глупаво до зверство и нахално до невменяемост. Ние хубаво се шегуваме, но тези хора може би вече са опасно обезумели. Всеки гаф на лигавената от тях власт се оказва злокобна руска атака. Сигурно скоро и клетите сухоземни костенурчици, да се надяваме все пак оживели след контакта с позираща за снимки след потопа министърка, ще се окажат подривни агенти на путинизма, дресирани да злепоставят ухаещото на евроатлантизъм правителство.

За травмираната секта на гражданската демократичност сигурно няма организъм, който да не може да стане агент на кремълска пропаганда. Знам, че много нормални работещи хора това поведение е безопасен, но и безполезен онлайн онанизъм на дълбоко объркани хора с идентичност, напълно погълната от примитивен политически патоген.

Според други обаче остава мистерията как вече безвъзвратно счупени психики продължават да упражняват институционален натиск, да сглобяват медиен дневен ред и да диктуват публичния разговор. Може би проблемът е във всички нас, че допускаме подобен бяс. А може би наистина сме проспали как в България вилнеят сухоземни костенурки, дресирани от Кремъл да злепоставят български министри и техните съветници по цялата ни територия - от морето до шокова зала на "Пирогов".

Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

 • Сигналиста

  10 Sep 2023 11:32ч.

  Само да не беше това "счупени психики". Това е тяхното говорене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йосарян

  10 Sep 2023 11:55ч.

  Лъжедемократи, сър. Като някогашните лъжесъединисти в Източна Румелия…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  10 Sep 2023 14:03ч.

  не е лицеприятно да ползваш вече влязъл в обръщение ник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За комунистите

  10 Sep 2023 12:04ч.

  единственото което знаят за парите е как да ги вземат от другите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комунистите са били мъжкари и ебачи, по тяхно време...

  10 Sep 2023 21:41ч.

  ...народонаселението е било почти 9000000 човека, а сегашните явно са женчовци, по ново му джендъри, поради което сме около 5000000 човека, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  10 Sep 2023 12:07ч.

  не са добре въ главатъ (днес е Уйййййкиндъ ни)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  10 Sep 2023 12:08ч.

  И все пак, има нещо доста съмнително в появата на новината в РИА НОВОСТИ. А че в "Пирогов" се минава по 'бързата писта' само ако имаш някой свой човек, бил той дори и санитарка, знае всеки, който е висял там с часове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  10 Sep 2023 12:44ч.

  В случая няма как при малоброен дежурен нощен екип и наличието на спешен случай с опасност за живота, да предредиш с "връзки". Но пък си вярвайте, че понеже руската пропагандна машина е решила да използва за собствени цели поредната изцепка на длъжностно лице от "вражеските" държави в ЕС, това сочи заговор. Реално използват подобни случаи-изцепки, без значение дали е изказване/действие на Урсула, Аналена или наш Мустафа, да показват какви дебили управляват в ЕС, с което стягат редиците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  10 Sep 2023 12:35ч.

  Най-голямата ирония е, че същите параноици, вярващи днес в "руски конспирации", са именно хората, които по принцип се подиграват на "конспираторите", които смятат за "идиоти"... Това НЕ е витиеват начин и аз да нарека "идиоти" вярващите в "руски заговори"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 10 Sep 2023 9:35ч. Най-голямата ирония е, че същите параноици, вярващи днес в "руски конспирации", са именно хората, които по принцип се подиграват на "конспираторите", които смятат за "идиоти"...

  10 Sep 2023 21:43ч.

  Хехе, много добър коментар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вчера убиха двама българи в Украйна

  10 Sep 2023 13:33ч.

  Айде вземи да халюцинираш нещо по темата, щото броя им вече е няколко стотин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така ще е

  10 Sep 2023 13:51ч.

  ся да се разберем с гласове нормалните хора; психопатите които ни управляват така са се родили така живеят и така ще умрат; ако някой си мисли дори и за момент психопатите разбират какво правят се лъже

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  10 Sep 2023 13:51ч.

  Браво за автора. Написаното е силно като "Политическа зима" от Христо Ботев. Имаме остра нужда от подобни материали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Големият брат

  10 Sep 2023 14:08ч.

  Ярък и силен език има туй момче! Целият текст е пълен с находчиви тези и сравнения, сякаш тежък чук кове 20 см. пирони в греда, при това с един удар :)). Започнах да вадя хитовите фрази и исках да ги цитирам тук като форма на заостряне на вниманието, но после си дадох сметка, че са прекалено много и препубликуване е ненужно. В този миг прозрях, че текстът може да има и едно много удачно друго приложение. Хората от демократично-атлантическия свят показват явни и категорични отклонения от нормата в мисленето, говоренето и поведението. Не е необходимо да се аргументирам, изродщите им са буквално на всяка крачка. На техните сбирки могат да четат и да правят анализ на текста на Апостолов с терапевтична цел. Терапевтична процедура, която има потенциал да прерасне в амбициозно лечение. Неговите широкообхватни в същността си тези са конкретно опредметени от едно (само едно) ярко събитие в обществото ни (случката в Пирогов), което прокънтя буквално навсякъде. Такива явни, безспорни и отвратителни грозотии се случиха, че това е подходящият случай да се започне! Търсейки шпионско, руско гнездо, онова уродливо идиотче от бТв дори опита да направи нещо средно между разследване и съд, пък накрая излезе, че бащата на Димитров е лежал в лагер и е оцелял по чудо, което е оставило дамга на цялата фамилия. Демократично мислещи и атлантически настроени граждани - възползвайте се! Вчера беше вашият празник! Без 9-ти септ., нямаше да има 10-ти ноември. А точно 10-ти наември е рожденият ден на практично и користно настроената демократична общност в страната. Празникът е повод за равносметка. Вие още щяхте да ходите по партийни събрания на компартията. Парадоксалното е, че щяхте да сте хора с партийни книжки, но иначе емигранти в душите си, което все пак значи запазване на голяма доза "нормалност". Практичните и користни хора са хора в нормата - трябва да го признаем. А вие не сте! Сега картината е друга. Седите пред телевизора и компа, на ракийка и салатка, стряскате жената с бурни изблици на ярост срещу комунистите и руснаците, но в главите ви има само бъкаща от болестотворни микроорганизми супа. Мечтаете за свят, където индивидът (това сте вие - специално подбран, другите са били принудително отсортирани) обитава сам-самичък някаква кутийка, консумира блокчета, гледа тъпо, но иначе се чувства щастлив! Бленувате за свят от безполови лгбт индивиди, чийто деца (отделени и без право на контакт) са родени по биотехнологичен път, без яйцеклетка и сперматозоид, но пък се опипват и оглеждат проучвателно в специалната стая на градината. Бленувате за 1989-ти бустер, който ще ви направи горд член на атлантическия Гинес. После искате да си заредите захр. блок на имплантираните чипове, но задължително "зелено". А енергията ще ви трябва, защото после отивате на задължително мероприятие с бурни, енергоразходващи аплодисменти. Ще ви прожектират за 1944-ти път един филм, как роботи усвояват богатствата на Сибир! "Партньорите" по някакъв начин успяха да ви изпържат мозъците и после ги втечниха до бульон, съставен от имагинерни и лъжовни фрази, прокламирани като ценности! Граждани, моля започнете терапията, може пък да се окаже, че не е още късно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  10 Sep 2023 14:42ч.

  Благодарности за находчиво написаното есе във вид на пост. Също и на автора на материала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хората от демократично-атлантическия свят показват явни и категорични отклонения от нормата в мисленето, говоренето и поведението.

  10 Sep 2023 17:40ч.

  И всичките до един са ваксинирани, демек освен страхливи са и послушни.. Дали пък ,няма връзка между тези факти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали пък контингента ваксинирани против Ковид не се припокрива до голяма степен с този на ходещите да гласуват?

  11 Sep 2023 12:42ч.

  Няма как да се провери, но ми се струва, че е точно така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Демократа" халюцинира насилствено, защото е взел едни милиони и властови благини, и изпълнява каквото му нареди "възложителят"!

  10 Sep 2023 16:14ч.

  Фактите пред очите на цялото човечество. Всички разбират и ясно виждат Истината, че РУСИЯ НЕ Е ВРАГ НА НИКОГО, напротив търси партньорство, равнопоставеност за мирно съвместно съжителстване на Планетата. Обаче "ясният поглед" се замрежва с едни 30 сребърника и се почва с лъжата и изкривяване на истината, с каква цел - трупане на богатства от алчност и глупост. Жалки не демократи, а прости понятия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви демократи

  10 Sep 2023 22:56ч.

  бе,това са алчни,некомпетентни продажни фашисти.Каквито са си фашистите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може би проблемът е във всички нас, че допускаме подобен бяс.

  11 Sep 2023 11:18ч.

  Да ! Население, което безропотно търпи такава мръсна пяна да го залива, е достойно за презрение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи