Президентът на конференцията за климата: Без петрол, газ и въглища ще върнете света в пещерите

Президентът на конференцията за климата: Без петрол, газ и въглища ще върнете света в пещерите

Автор: obektivno.bg

Президентът на конференцията за климата COP28 султан Ахмед Ал Джабер хвърли голямо съмнение върху политиките за нулеви емисии, прокарвани от ООН. Той заяви, че „няма наука“, която да покаже, че поетапното намаляване на използването на изкопаеми горива ще намали глобалното затопляне.

Председателят на Конференцията на ООН за изменението на климата през 2023 г., която сега се провежда в Дубай, заяви, че постепенното намаляване на потреблението на изкопаеми горива ще задържи устойчивото развитие и ще върне човечеството обратно към Палеолита.

Коментарите му, направени в отговор на въпроси на бившия специален пратеник на ООН за климатичните промени Мери Робинсън, са във фундаментално противоречие с позицията на ООН и нейния генерален секретар Антониу Гутериш.

„Намираме се в абсолютна криза, която наранява жените и децата повече от всеки друг и това е така, защото все още не сме се ангажирали с постепенното премахване на изкопаемите горива“, каза Робинсън, която председателства The Elders, базирана в Лондон неправителствена организация за правата на човека и околната среда, цитирана от Guardian.

Ал Джабер е главен изпълнителен директор на държавната петролна компания на Обединените арабски емирства Adnoc, като същевременно председателства Cop28 в Дубай. Неговите критици определиха двете роли като сериозен конфликт на интереси.

В отговор на забележките на Робинсън султан Ахмед Ал Джабер заяви: „Няма наука или няма сценарий, който да казва, че постепенното премахване на изкопаемите горива е това, което ще постигне 1,5 ° C“, каза той, добавяйки, че този ход няма да „позволи устойчиво социално-икономическо развитие, освен ако не искате да върнете света обратно в пещерите“.

 

 

Коментари

 • forsvaret

  04 Дек 2023 9:54ч.

  Много точно и ясно. Браво на чаршафа, това е самата истина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  04 Дек 2023 11:22ч.

  Така е! Тия поне са в час...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jamessag

  05 Дек 2023 23:39ч.

  "Statimira: Открывайте точные и актуальные статистические данные для информированных решений." <a href=https://statimira.com/>"Statimira Economic Indicators: Следите за Ключевыми Показателями" </a>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Geraldheams

  06 Дек 2023 1:15ч.

  Фасовочный автомат масла АРМ Фаса 200гр - автоматизация производства от Втормаш Описание: Автоматический фасовочный аппарат АРМ Фаса 200гр позволяет автоматизировать процесс розлива масла в упаковки емкостью 200 гр. Отличается высокой производительностью и точностью дозирования. Разработан и произведен российской компанией Втормаш - лидером в производстве фасовочного оборудования. Характеристики: Производительность: до 2500 упаковок/час Точность дозирования: ±0,5% Емкости: от 50 до 1000 мл Управление: сенсорный экран Материал: нержавеющая сталь Похожее оборудование: https://vtormash.ru/catalog/avtomaticheskoe/doziruyushhie/ https://vtormash.ru/catalog/avtomaticheskoe/etchikovoe/ https://vtormash.ru/catalog/avtomaticheskoe/kombinirovannoe/ Вот несколько вариантов SEO текстов для фасовщика масла М6-АРМ: Заголовок: Фасовщик масла М6-АРМ пачка 180-250гр - автоматическая линия розлива от Втормаш Описание: Автоматическая линия розлива масла М6-АРМ производительностью до 12 000 банок/час от российского производителя Втормаш. Фасовщик оснащен системой автоматического управления, позволяет разливать масло в пачки емкостью 180-250 гр. Надежное оборудование с простым управлением для небольших и средних производств. Характеристики: Производительность: до 12 000 банок/час Емкость пачки: 180-250 гр Автоматическая система управления Компактные габариты Простота и удобство эксплуатации Похожее оборудование: https://vtormash.ru/produkciya/fasovochnye-linii-dosmativaniya-i-upakovki/avtomaticheskaya-liniya-rozliva-masla-v-steklyannye-banki-m6-arm-1/ https://vtormash.ru/produkciya/fasovochnye-linii-dosmativaniya-i-upakovki/liniya-rozliva-jirov-v-po-m10-po-1/ https://vtormash.ru/produkciya/fasovochnye-linii-dosmativaniya-i-upakovki/liniya-rozliva-mayoneza-soevogo-masla-ketchupa-gorchicy-v-pakety-m8-paket/ https://vtormash.ru/produkciya/fasovochnye-linii-dosmativaniya-i-upakovki/komplekt-oborudovaniya-dlya-rozliva-masla-v-po-m6-po/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Право куме, та в очи

  04 Дек 2023 9:57ч.

  Най-накрая някой да го каже на такъв форум. Естествено, че цялата нова "зелена" религия е вятър, фалш и мъгла. Няма никакви данни, които да подкрепят които да е 'зелени' твърдения и практически е точно обратното. Естествено, че този, който е казал, че "царят е гол" ще бъде обвинен в "конфликт на интереси"... А г-жа Робинсън въобще и в никакъв случай не е в такъв, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дельо хайдутин

  04 Дек 2023 10:43ч.

  В света има по умни хора от представителите на страните членки на оодето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SapunRK

  04 Дек 2023 10:09ч.

  Браво на Обективно и на Гласове, че имат топки да публикуват тая истинска новина. Не я видях никъде другаде по трибуквените медии. Показвайте на вярващите на телевизора, на розовокосите, на всички, за които най-важно е новото нещо, белким в някой се появи искра разум и спасим още някоя душа. Още много ще ни намразят преди да победи истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лед тронулся !

  04 Дек 2023 10:12ч.

  Господа присяжние заседатели ! Това е най-знаменателното изявление от обявяването на цовид насам. Апропо , набутахте ли се със соларки на покрива ? Сменихте ли си дизела с електрическо 💩 ? Ха ха ха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хохол

  04 Дек 2023 10:28ч.

  Боже,Боже ,с коя ръка да се прекръстя - „Намираме се в абсолютна криза, която наранява жените и децата повече от всеки друг и това е така, защото все още не сме се ангажирали с постепенното премахване на изкопаемите горива“, каза Робинсън, която председателства The Elders".Т.е. жените и децата страдат,защото ползваме изкопаеми!не мога,тия наистина са идиоти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Leto

  04 Дек 2023 10:35ч.

  И аз така! Страшното обаче е, че са много...и там, и у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  04 Дек 2023 13:27ч.

  Да бе, моята жена също много страда от изкопаемите горива. Всеки ден животът ѝ е страдание. За децата да не говорим - те са в непрестанна агония. Лошото е, че и до пещерите няма да ни допуснат. Първо - те са вече обявени за резервати и ще ни забранят да припарваме до тях, и второ - няма да може да изгаряме нито въглища, нито дървесина, нито слама, заради свещения "въглероден отпечатък". Просто ще ни избият, защото си имат вече роботи, които да им вършат работата. Вече с ИИ може да се генерират и книги и филми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • идиоти са, да, но опасни идиоти

  04 Дек 2023 14:38ч.

  1. Не е султан, а шейх. 2. Руснаците занулига ковида. Само арабите занулят екоидиотите. 3. А, бе, светът само с теченията на идиотите ли ще се занимава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са идиоти

  04 Дек 2023 21:42ч.

  но тия, които им вярват, са...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грета Тинтин Т.

  04 Дек 2023 10:34ч.

  how dare u

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво да каже, бе

  04 Дек 2023 10:35ч.

  Копейки, ако няма изкопаеми горива се връщат обратно на камилите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ние, като нямаме камили,

  04 Дек 2023 10:58ч.

  къде се връщаме? По-лошото е, че някои нямат и мозъци в главите си и само за копейки си мислят, други аргументи нямат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  05 Дек 2023 0:26ч.

  Дубай, като един от главните доставчици на нефт, и президент на конференцията Султан Ахмед ал Джабер, който е и генерален директор на Националната нефтодобивна компания Абу-Даби, са неща. които хвърлят съмнения в безпристрастността на конференцията. Единствената "утеха" идва от двама представители на брацката РФ-Ахмат(18 год) и Хадижат(23 год) -отрочета на Рамзан Кадиров

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  04 Дек 2023 10:50ч.

  Не, пещерите ще са лукс, за нас само място под дърветата ще има 🤣 Нулеви емисии е тотална смърт, кое не разбрахте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Геофизик

  04 Дек 2023 10:50ч.

  На западния свят съвсем скоро ще му дойде акъла къде спят рибите (за елитите най-вече говоря). Без изкопаемите горива проста се загива. ВЕИ-тата са единствено средство за забогатяването на същите елити, а не за оцеляването и добруването на населението на света. А елитите рано или късно загиват, народите оцеляват и ще оцеляват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  04 Дек 2023 12:05ч.

  Е, да ама парите за печалба от ВЕИ все от някъде трябва да дойдат, нали? А броените пари свършват бързо. Така че тази дивотия ще се самопогълне... Въпросът е за колко време... И дали овцете ще се оставят отново да бъдат стригани до голо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като политика и морал, …

  04 Дек 2023 10:55ч.

  Западняшкото полу-човечество вече е в към Палеолита

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдаммм, да влязат санитарите

  04 Дек 2023 11:03ч.

  „Намираме се в абсолютна криза, която наранява жените и децата повече от всеки друг и това е така, защото все още не сме се ангажирали с постепенното премахване на изкопаемите горива“, каза Робинсън,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Димов, "Осъдени души"

  04 Дек 2023 11:07ч.

  "някой бе отключил и пуснал лудите на свобода, които от своя страна бяха взели по някакъв начин властта и сега преследваха нормалните хора"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  04 Дек 2023 11:44ч.

  В човешкото тяло въглерода е 18% и е на второ място... В атмосферата е 0.04% и е на последно място като количество в атмосферата! Вместо да гонят вятъра, по добре за тях да приложат максимата на Сталинка "има човек има проблем, няма човек няма проблем" може би затова се държат по този безумен и унищожителен начин за човечеството и цивилизацията, в опит да опазят природата?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислещ

  04 Дек 2023 12:12ч.

  Царят е гол ! Въпросът е колко нормални хора ще продължават да го повтарят до пълното разобличаване на най голямата измама на всички времена. Моля прочетете и разпространете - било е и много по- топло и много по- студено и то във времена , когато хората са нямали никаква възможност да влияят на климата и пак ще бъде - Хронология на промените в околната среда – Уикипедия (wikipedia.org) .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  04 Дек 2023 12:46ч.

  Каквото и да си говорим, на запад винаги цари единомислие и ако кажеш, че земята се върти отиваш на кладата. Едно време кладата е била истинска, сега дигитална. И сега някой да каже, че царя е гол е голяма сензация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  04 Дек 2023 13:00ч.

  Наистина няма наука, която да обясни как кюмюра и петрола нараняват жените и децата, по Робинсън. Аман от овластени патки. Друга тема е че петролът и кюмюра не са на територията на "златният милиард" и трябва да се плащат кеш. Което дразни САЩ и ЕС.Идеяъа за развитие без суровини(цел на фон Лайнен) е перпетум мобиле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  04 Дек 2023 15:13ч.

  Топло е в Германия, много топло: https://fakti.bg/world/836977-samolet-ne-stigna-do-sreshtata-za-klimata-v-dubai-zamrazna-na-letishteto-v-munhen-video

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  04 Дек 2023 17:33ч.

  най-смешното: Самолетът, който трябваше да отведе немската делегация за тая конференция, е замръзнал на мюнхенското летище, затрупан със сняг. И още: по пътищата на Германия са закъсали хиляди електрички, щото им паднали батериите...лошото, че са задръстили пътищата, така че нормалните автомобили не могат и те да се движат... :))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карай, важното е жените да не страдат

  04 Дек 2023 22:12ч.

  от разни цепеници, които им убиват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  04 Дек 2023 22:00ч.

  Феновете на така наречената зелена енергия трябва да бъдат отделени някъде и там да си развиват тъпизмите. Ако не искат - тогава утилизация с изобретението на д-р Гилотен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи