"Булсатком" обвини "Виваком" в нелоялна конкуренция

"Булсатком" обвини "Виваком" в нелоялна конкуренция

Доставчикът на сателитна телевизия "Булсатком" обвини "Виваком" в нелоялна конкуренция въз основа на постъпили сигнали от клиенти. Твърдението, пуснато като новина на сайта  на "Булсатком", идва броени дни след като стана ясно, че собственикът на "Виваком" - "Юнайтед груп" е подписал договор за придобиването на "Булсатком".

Сигнали от клиенти на "Булсатком"

"Във връзка с постъпили сигнали от наши клиенти за получаване на предложения от представители на "Виваком" за прехвърляне към техните услуги, бихме искали да заявим, че намираме подобни практики, насочени пряко към нашите клиенти, за форма на нелоялна конкуренция в условия на продължаващо производство за евентуално бъдещо придобиване на "Булсатком" от страна на Виваком", пише на сайта на Булсатком.

Там се добавя, че "Булсатком" е стабилна компания с дългогодишни традиции на българския пазар, която и към настоящия момент продължава да функционира самостоятелно и да предлага пълната гама услуги от своето портфолио.

За сделката

"Категорично заявяваме, че до приключване на официалното производство по одобрение от регулаторните органи и последващ съдебен контрол, сделка между двете компании няма. В този смисъл "Булсатком" продължава да оперира на пазара на телекомуникационни услуги по начина, по който това се е случвало досега – с фокус върху максимално висока клиентска удовлетвореност и с последователно надграждане на предлаганите от компанията услуги", казват още от "Булсатком".

Оттам изразяват признателност към клиентите си, "които не престават да ни сигнализират за отправяните към тях недобросъвестни оферти". От "Булсатком" уверяват, че оценяват високо тяхната лоялност и ще продължи да се грижи да осигурява възможно най-широкоспектърни и качествени услуги.

Потенциалното придобиване на Булсатком от “Юнайтед груп” е изненада, защото до момента се знаеше, че "Юнайтед груп" има споразумение да придобие мобилните станции и оптичната мрежа на "Булсатком". В детайли, през декември миналата година стана ясно, че United Group ("Юнайтед груп") e предоставил заем от 127 млн. евро на дружеството на предприемача Спас Русев, чрез който той да финализира сделката по придобиването на "Булсатком" (Bulsatcom). Новината не бе обявена официално, а стана ясна от презентация за финансовите резултати на United Group за деветмесечието на 2022 година.

Заемът е отпуснат на дружеството на Русев - Viva Corporate Bulgaria ("Вива Корпорейт България"). Срещу част от предоставените средства United Group ще получи директно част от активите на "Булсатком" - мобилните станции и оптичната мрежа. Специално за оптичната мрежа ще бъде направен т.нар. "обратен лизинг", т.е. "Булсатком" ще я продаде на "Юнайтед груп" и веднага след това ще я наеме отново да я ползва.

След обявяването на подписания договор за придобиване на "Булсатком" от "Юнайтед груп" реакция дойде и от другите два телекома. А1 и "Йеттел" обявиха, че ще обжалват пред КЗК сделката на "Юнайтед груп" за "Булсатком".

 

Източник: mediapool.bg

 

Коментари

 • адолф путлер

  19 Ное 2023 13:53ч.

  Закупуването на Булсатком от Виваком ще е само от полза за клиентите. Абонат съм на Виваком и имам богати възможности, особено - безжичен Интернет, докато Булсатком оперира само с оптичен интернет и лишава абонатите си от възможността да ползват нет навсякъде. Сега и абонатите на Булсат ще имат всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  19 Ное 2023 14:01ч.

  Точно. Само зарази възможността за получаване в пакет на телевизия и интернет смених Булсатком с Виваком. С което сметката ми намаля с 9 лв. месечно. А интернета им е около 2-3 пъти по-бърз отколкото на предишния ми доставчик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • O и двамата потребителски броелера

  19 Ное 2023 15:22ч.

  по-горе, са "продукт на времето днес". Но не и на утре! Типично за отгледани в клетки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  19 Ное 2023 16:26ч.

  Знаем го Спас Русев кой е и какъв е. А в случая боричкането е, защото Виваком чрез нелоялни методи се опитват да намалят цената за придобиване, а пък Булсатком се опитват да се продадат по-скъпо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментатор

  19 Ное 2023 17:22ч.

  Ох, какво им е хубавото на Булсатком?! Оптичния им интернет го придобиха от стария ми оператор и си прибраха компинирания рутер, за да ми сложат две устройства - конвертор и рутер. Булсатком декодера им блокира почти всеки път, когато превърташ старо предване, или забива в неподжодящ момент и иска рестарт. И черешката на тортата - само тях не мога да платя чрез мобилното си банкиране!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи